Proiectul educațional Sensul banilor continuă pentru elevii de gimnaziu din toată țara

Proiectul educațional Sensul banilor continuă pentru elevii de gimnaziu din toată țara

  • Proiectul JA Sensul Banilor ajunge către elevii de gimnaziu, inclusiv cei din medii defavorizate, pentru al treilea an de parteneriat educațional Junior Achievement (JA) România și Asirom.
  • Vor fi disponibile pentru profesori și elevii acestora materiale learning by doing de Educație economică și financiară, pe o platformă interactivă, precum și training și consultanță gratuite.
  • La ediția din anul școlar precedent au luat parte 3.168 de elevi din mediul urban, mic urban și rural, coordonați de 75 de profesori, din 45 de instituții de învățământ, din 30 de localități din țară.

În anul școlar 2023-2024, alți 3.000 de elevi, inclusiv din medii defavorizate din punct de vedere economic la nivel național, vor învăța și vor lucra în echipă, sub îndrumarea cadrelor didactice, pentru a descoperi lumea finanțelor, analizând factori financiari și abordând teme precum: metode de a administra corect banii, de a economisi inteligent, de a lua cele mai bune decizii financiare și de a putea gestiona riscurile ce apar.

„La Asirom, credem în importanța educației financiare, în rolul esențial pe care îl are în dezvoltarea unei societăți prospere, și suntem dedicați să susținem acest proiect. Pregătirea generațiilor viitoare în ceea ce privește educatia financiară este esențială. Ne dorim ca elevii să aibă oportunitatea de a învața de la o vârstă fragedă despre importanța gestionării responsabile a resurselor financiare, reuşind să-si formeze o gândire economică corectă.
Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de comunitate și ne angajăm să contribuim la dezvoltarea unei societăți mai bine pregătite financiar”
– Paul Zarzără, Vicepreședinte al Directoratului Asirom.

În același timp, copiii își vor îmbunătăți cunoștințele financiare, identificând oportunități și lucrând exerciții prin exemple practice de analizare a bugetului familiei, a resurselor în raport cu consumul și economiile, în scopul de a reuși să ia decizii optime privind finanțele proprii pentru diferite situații.

„Implementarea proiectului Sensul Banilor la clasă a avut un impact major asupra elevilor mei, ajutându-i în gestionarea bugetului personal, a timpului, în conducerea afacerilor mici, cu o bună eficiență pentru a-și valorifica potențialul și resursele personale. Activitățile interactive propuse și strategiile aplicate i-au ajutat să se cunoască mai bine, să socializeze și să lucreze în echipă.” – profesor coordonator clasă de gimnaziu, Școala Gimnazială Vaduri, județul Neamț

„Mă bucur că profesorul nostru ne-a implicat în acest proiect. Am învățat lucruri noi despre cum să facem economii și am făcut progrese în lumea financiară. Aștept cu nerăbdare următoarele activități.” – elev, Școala Gimnazială Greci, județul Tulcea