Tinerii întreabă, profesioniștii răspund

Tinerii întreabă, profesioniștii răspund

Dezbateri cu noua generație, un proiect realizat în parteneriat de AmCham și Junior Achievement România

Junior Achievement România lansează „Dezbateri cu noua generație”, un proiect care își propune facilitarea dialogului direct al liceenilor și studenților cu reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

AmCham România este prima organizație care se alătură proiectului, prin grupurile sale de lucru – Capital Markets & Financial Services Committee și Corporate Governance Committee – ai căror membri au acceptat invitația de a răspunde întrebărilor din domeniul financiar și etica leadership-ului, adresate de elevi și studenți înscriși în programele Junior Achievement România.

Atitudinea diferită față de bani, instrumente financiare, cheltuieli și economisire este una dintre dimensiunile prin care Generația Z se distinge de generațiile anterioare și, totodată, un trend de care jucătorii din domeniul financiar trebuie să țină seama în proiecțiile lor de viitor. Dezbaterile Junior Achievement constituie, din acest punct de vedere, o oportunitate pentru experți de a cunoaște îndeaproape preocupările, nevoile și comportamentul financiar al adulților de mâine.

Educația financiară este unul dintre pilonii cei mai importanți ai platformei educaționale JA Inspire, în cadrul căreia tinerii au acces gratuit la materiale educative și resurse pentru consultanță, adaptate mediului online și dezvoltate integral de echipa JA Romania.

In cadrul proiectelor de dezvoltare a aptitudinilor antreprenoriale, aspectele etice ale leadership-ului și bunele practici de guvernanță reprezintă elemente cheie pentru asigurarea competitivității, integrității și transparenței necesare pentru dezvoltarea afacerilor. În acest context, a doua temă a dezbaterilor, etica leadership-ului, oferă o oportunitate importantă pentru liceeni și studenți de a înțelege și aprofunda importanța integrității în mediul de afaceri, precum și modul în care aceste principii pot fi transpuse în practică.

Noul proiect se înscrie în cadrul mai larg al inițiativei #FutureReady, derulată de Junior Achievement în România, care aduce în prim plan educarea și formarea noilor generații pentru a se adapta rapid la provocările unui viitor cu un grad tot mai mic de predictibilitate și siguranță.

Primele două dezbateri vor avea loc pe 26 noiembrie și 4 decembrie și vor aduce în evenimentele live organizate de JA expertiza reprezentanților Citibank, Amrop, Dentons, Franklin Templeton, Microsoft Romania, OMV Petrom și ai Bursei de Valori București. Pe durata sesiunilor de Întrebări și Răspunsuri, la care este așteptat un număr de peste 100 de participanți cu vârste între 16 și 25 de ani, înscriși în programele JA România, profesioniștii vor răspunde întrebărilor adresate de tineri pe teme din domeniul financiar și al piețelor de capital (în sesiunea din 26 noiembrie) și despre aspectele etice din domeniul leadershipului (în sesiunea din 4 decembrie).