Elevii devin ambasadori pentru o planetă curată prin competiția națională "Fabrica de aer curat"

Elevii devin ambasadori pentru o planetă curată prin competiția națională "Fabrica de aer curat"
  • Junior Achievement România și Mega Image deschid înscrierile pentru cea de-a doua ediție a unei competiții naționale de educație ecologică pentru elevi de gimnaziu.

  • Profesori și elevi din toată țara vor concura pentru titlul Fabrica de aer curat, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin comportament responsabil şi evenimente de mediu în comunitate.

  • Clasa și școala care vor reuși să aducă cea mai mare reducere totală de emisii de CO2 vor fi premiate în cadrul evenimentului Business Hall of Fame 2014.

Până pe 21 februarie, clasele de gimnaziu se pot înscrie pe www.jaromania.org, prin intermediul unui profesor coordonator, în competiția națională Fabrica de aer curat. Toți participanții vor avea acces gratuit la activități educaționale și training, care să îi pregătească pentru a deveni consumatori mai responsabili de resurse și a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător generat de amprenta individuală de carbon.


Pe parcursul competiției, elevii vor învăța despre fenomenul de încălzire globală și măsurile eficiente de protecție a mediului înconjurător. Clasele vor aplica apoi în practică cunoștințele dobândite și vor acumula puncte pentru școala lor prin: derularea de acțiuni de economisire a resurselor în viața de zi cu zi; luarea de decizii inteligente împreună cu familia privind consumul produselor și organizarea de evenimente ecologice în comunitate (de exemplu: plantarea de puieți de copaci, colectarea selectivă și reciclarea unor diferite tipuri de deșeuri, acțiuni de ecologizare a unor zone sau obiective locale).


"La Mega Image sustenabilitatea face parte din viziunea noastră, din modul în care am ales să ne desfăşurăm activitatea. Dorim să protejăm viitorul clienţilor, angajaţilor şi comunităţilor din care facem parte, iar în acest sens platforma "Fabrica pentru un viitor curat" susţine proiecte de reducere a efectului amprentei de carbon aşa cum este şi proiectul "Fabrica de aer curat" organizat de Junior Achievement România." a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.


În anul școlar 2012-2013, competiția a implicat 123 de profesori, 6.228 de elevi din 102 școli și 78 de localități, participanții reușind să economisească 674,5 tone de CO2.

Ediția de anul acesta a competiției își propune să implice cel puțin 7.000 de elevi de gimnaziu care să răspundă în mod activ provocării de a economisi echivalentul anual a 6.459 tone de CO2 și a deveni eroi de mediu în comunitatea lor.

Astfel, prin această inițiativă educațională, inițiatorii proiectului vor contribui la dezvoltarea inteligenței ecologice a elevilor și la valorificarea potențialului lor de a genera schimbări pozitive în comunitate, prin stimularea adoptării unui comportament prietenos față de mediul înconjurător.


Proiectul Fabrica de aer curat este derulat, pentru al doilea an consecutiv, de Junior Achievement România și Mega Image și include 3 componente care îmbină partea teoretică cu cea practică:

• program la clasă (Resursele) care include exemple accesibile din comunitate și mediul înconjurător despre resurse și cum pot fi folosite acestea în mod economic și ecologic;

• competiție națională;

• activitate educațională specială – Laboratorul de energie verde – propusă spre derulare în cadrul Săptămânii Să știi mai multe, să fii mai bun! (7-11 aprilie 2014), prin care elevii vor realiza, lucrând în echipă, afișe pentru descrierea unui magazin care folosește eficient energia verde.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie