Elevii propun idei de afaceri pentru revigorarea agriculturii

Elevii propun idei de afaceri pentru revigorarea agriculturii

Peste 1300 de elevi de liceu din 10 județe învață să devină antreprenori prin modulul de educație antreprenorială la clasă JA Compania, iar competiția AgroStart Challenge le oferă oportunitatea de a pune în aplicare cunoștințele de la clasă.

Elevii de liceu vor juca rolul de antreprenori activi și vor propune idei de afaceri pentru valorificarea potențialului agricol al comunității în care trăiesc. Competiția urmărește astfel să pregătească tinerii pentru a deveni antreprenori în agricultură, prin recunoaștere oportunităților prea puțin exploatate pe care acest domeniu le oferă: comunitățile mici, dar prospere, cresc tineri mai educați, mai productivi, antrenează investiții și atrag turiști, iar agricultura poate oferi oportunităţi de afaceri sau locuri de muncă pentru un număr mare de persoane cu studii medii.

Consultanții voluntari ai DuPont Pioneer îi vor ajuta pe elevi să înțeleagă cum funcționează piața de agribusiness din România, printr-un webinar național și vizite la clasă, iar cele 10 propuneri finaliste vor primi consultanță pentru dezvoltarea unui concept complet de agribusiness.

La competiție vor participa elevi de liceu de la colegii agricole, naționale și licee tehnologice din județele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Ialomița, Ilfov, Neamț și din București. Cele mai bune zece idei de afaceri se vor califica pentru finala care se va derula online la finalul lunii martie.

AgroStart Challenge face parte din parteneriatul DuPont Pioneer – JA România, care susține educația antreprenorială prin modulul JA Compania, declarat model de bună practică în educația antreprenorială de către Comisia Europeană (DG Industrie și Întreprinderi) pentru accesul oferit tinerilor la activități learning by doing și interacțiuni cu mediul de afaceri. Tinerii participanți se familiarizează cu mecanismele specifice unei afaceri, de la identificarea unei idei și până la lichidarea afacerii.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie