Studenții învață să-și creeze propriile locuri de muncă în programul SmartUP Challenge

Studenții învață să-și creeze propriile locuri de muncă în programul SmartUP Challenge
  • Citi Foundation, in parteneriat cu Junior Achievement Romania, lanseaza SMARTUp Challenege in 4 tari din Europa Centrala si de Est
  • Studentii se pot inscrie in program pana la 17 Noiembrie 2014, pe www.smartupchallenge.org.

Peste 1.000 de tineri din Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia vor deprinde abilitati de inovare si antreprenoriat in programul SMARTUp Challenge, implementat de Citi Foundation si Junior Achievement. Studentii din cele patru tari sunt invitati sa formeze echipe si sa se inscrie online pe www.smartupchallenge.org pentru a raspunde la provocarea competitiei privind antreprenoriatul si crearea de locuri de munca.

In urmatoarele luni, echipele participante vor fi sprijinite de voluntari Citi Romania pentru a-si dezvolta ideile de business. Cei mai buni 10 studenti din fiecare tara vor participa la scoala de vara SMARTUp Challenge, ce va avea loc in Romania in august 2015 si le va oferi tinerilor o experienta internationala de colaborare.

Cu o abordare ”learning by doing”, SMARTUp Challenge sprijina studentii sa implementeze idei inovatoare de business ce pot integra pe piata muncii tinerii din medii sociale dezavantajate. Consultanta oferita de expertii Citi Romania, oportunitatile de networking si un program solid de invatare oferit de Junior Achievement vor ajuta echipele participante sa-si dezvolte initiativele.

Prin intermediul acestui program regional, Citi si Junior Achievement doresc sa reduca dificultatile pe care tinerii le intampina in cautarea oportunitatilor de angajare. Sprijinim studentii sa devina mai competitivi pe piata locurilor de munca si sa-si creasca potentialul de a crea job-uri noi pentru ei si pentru altii”, a spus Tibor Pandi, Director General Citi Romania.

Este foarte important sa ajutam tinerii sa inteleaga ca vechiul stil de cautare si abordare a companiilor pentru a dobandi un loc de munca nu mai are aceleasi rezultate. In prezent, tinerii care au avantaje competitive sunt cei care se raporteaza la cariera lor ca la un business, identificand piata careia i se adreseaza, beneficiile pe care le au de oferit si resursele pe care le pot mobiliza. Educatia antreprenoriala este cel mai bun instrument pentru a obtine aceasta abordare”, a spus Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania.

Studentii din Romania se pot inscrie in program pana la 17 Noiembrie 2014, pe www.smartupchallenge.org. 50 de studenti vor fi selectati pentru a participa la faza nationala a competitiei unde ii vor cunoaste pe reprezentantii Citi si Junior Achievement in cadrul evenimentului “Young Innovators Day” din 21 noiembrie 2014. Ei vor participa la workshop-uri interactive sustinute de Junior Achievement si vor lucra impreuna cu mentori Citi Romania pentru a-si dezvolta proiectele pana la sfarsitul lunii martie 2015. Acestea pot consta in lansarea unor business-uri noi, dezvoltarea unora existente sau derularea unor proiecte ce pot crea locuri de munca.

Parteneriatul Citi Foundation - Junior Achievement

In 2014, Citi Foundation a investit 4,2 milioane de dolari in programe Junior Achievement din 52 de tari. Citi si Citi Foundation sunt de mult timp printre cei mai puternici sustinatori globali ai Junior Achievement, cu contributii ce depasesc sprijinul financiar, incluzand:

  • Prezenta in board
  • Voluntariat
  • Asistenta tehnica si de program
  • Networking
 
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie