Training Google pentru inspectori și profesori metodiști


Training Google pentru inspectori și profesori metodiști

41 de inspectori și profesori metodiști au participat în zilele de 21 și 22 noiembrie la formarea inițială din cadrul proiectului Google for Education derulat de Google cu sprijinul Junior Achievement.

Proiectul se desfășoară la nivel național, în fiecare județ și îi sprijină pe beneficiari:
•    Să dobândească cunoștințe de bază despre utilizarea instrumentelor online în context educațional
•    Să cunoască potențialul instrumentelor online în eficientizarea procesului educațional, a activităților administrative din școli și a comunicării cu părinții și comunitatea 
•    Să descopere oportunitățile pe care programul Google for Education le aduce în România.

Timp de două zile, participanții la training au fost instruiți în legătură cu rolul și importanța tehnologiei în educație și și-au însușit modul de folosire a principalelor instrumente și aplicații Google, precum utilizarea e-mailului și a listelor și grupurilor de contacte în context educațional, stocarea online a datelor, utilizarea documentelor colaborative și a formularelor online ce pot fi folosite atât ca fișe de lucru, cât și ca teste de evaluare.

Aplicațiile Google for  Education sunt instrumente ce pot fi utilizate în mod gratuit în  procesul de învățământ, în procesele administrative din școală, precum și  în comunicarea cu părinții și comunitatea. Formarea este gratuită și asigurată de formatorii și liderii locali Google.

În cadrul programului, a fost creată o rețea de peste 100 de formatori ce va contribui la instruirea a peste 15.000 de profesori în privința utilizării tehnologiei în educație.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie