Premii de peste 20.000 EUR pentru elevii și studenții români cu spirit antreprenorial în competiția Compania anului 2015

Premii de peste 20.000 EUR pentru elevii și studenții români cu spirit antreprenorial în competiția Compania anului 2015

Tinerii cu spirit antreprenorial au șansa de a câștiga finanțări pentru proiectele lor participând la competiția Compania Anului, un program internațional de incubare a ideilor de business ale elevilor și studenților derulat de organizația Junior Achievement România.

Elevii de liceu și studenții se pot înscrie în program până la 15 martie, iar echipele calificate în etapa următoare vor beneficia de mentorat din partea partenerilor: Amway, Citi, General Electric, Metro, Romanian American Foundation, la secțiunea Elevi; Enterprise Investors, EY, Hyundai Auto România, SAP România, Visa România la categoria studenți. Programul este susținut de asemenea la categoria elevi de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Cu ajutorul consultanților voluntari elevii vor învăța cum să pregătească lansarea unei afaceri și în mod deosebit cum să construiască produsul/serviciul cu resurse puține, cum să facă o planificare financiară pentru a reduce riscurile și cum să prezinte afacerea unor investitori. Ideile de afaceri pot fi înscrise în competiție până la 15 martie 2015 pe www.startup.jaromania.org (studenți), respectiv www.companiaanului.ro (elevi).

Echipele câștigătoare vor fi premiate cu finanțări pentru lansarea proiectelor în valoare totală de peste 20.000 Euro, acordate de Romanian-American Foundation și Hyundai Motor Europe și cu burse pentru a reprezenta România în competițiile de antreprenoriat European Company of the Year – secțiunea elevi, de la Berlin (iulie 2015) și Europe Enterprise Challenge – secțiunea Studenți, de la Lisabona (iulie 2015).

Vor fi acordate de asemenea și premii speciale, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de premiere de la Ateneul Român, în cadrul Business Hall of Fame, 27 Mai 2015, un eveniment prestigios dedicat recunoașterii contribuției unor lideri, manageri sau antreprenori la dezvoltarea economică și socială a comunității.

Vreți să vedeți cum a fost la ediția de anul trecut a competiției? Consultați albumul foto!

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie