Belgia, Marea Britanie și România selectate pentru competiția Sci-Tech - marea finală europeană

Belgia, Marea Britanie și România selectate pentru competiția Sci-Tech - marea finală europeană
•    Studenții din 10 țări euroasiatice (Belgia, Franța, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România și Rusia) au participat la competiția online organizată în comun de JA Europe și ExxonMobil.


•    Ediția din 2016 a provocat elevii să reducă în mod semnificativ traficul congestionat din Bruxelles, într-un mod eficient din punct de vedere al combustibilului și costului, recunoscând provocările generate de vehiculele ușoare, transporturile grele, aviație și sectoarele feroviare.


•    Se estimează că, în perioada 2013 – 2025, cererea pentru profesioniști STEM o să crească cu 8%, în timp ce creșterea medie previzionată pentru toate profesiile este de 3%.

 

București, 16 Martie 2016 - O echipă de elevi creativi din Constanța vor pleca la Bruxelles după ce au câștigat unul dintre cele trei locuri la Marea Finală Europeană a competiței Sci Tech Challenge 2016 organizată de ExxonMobil și Junior Achievement (JA)  Europe. Echipa a fost recent desemnată câștigătoarea competiției naționale Sci-Tech Challenge la care au participat peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanța. Pentru Marea Finală Europeană, elevii constănțeni au concurat ieri, 15 martie, cu elevi din celelalte nouă țări participante în competiție (Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, UK și Kazahstan).

“De-a lungul timpului am participat la nenumărate competiții și concursuri, dar dintre toate pot să spun că Sci-Tech Challenge este cel mai provocator și interesant concurs. Pentru prima dată am simțit că pot folosi toate abilitățile mele logice în domeniul STEM - Stiintei Tehnologiei Engeneering Math, dar și să lucrez în echipă, ascultând ideile tuturor, punându-le cap la cap pentru a ajunge la proiectul final. Astfel, cred că m-am dezvoltat enorm, în principal din punct de vedere al comunicării și gândirii logice. Aș recomanda acest eveniment tuturor tinerilor ingineri și viitori oameni de știință, întrucât este o ocazie unică, care are un impact enorm asupra personalității fiecăruia dintre ei”, declara Botezatu Vlad Andrei, elev la Liceul Teoretic Traian din Constanta.

Echipa de liceeni constănțeni ce a reprezentat România la finala Europeană a fost formată din: Tiberiu Florescu – Liceul Teoretic Ovidius, Radu Ștefan Cristea – Liceul Teoretic Ovidius, Alexandra Chiparcă – Liceul Teoretic Decebal, Ioan Daniel Crăciun – Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Vlad Botezatu – Liceul Teoretic Traian.

„Competiția Sci-Tech are o misiune dublă. În timp ce încurajează tinerii europeni să își dezvolte cunoștințele STEM încercând să rezolve probleme din lumea reală, încearcă să le dezvolte acestora gândirea antreprenorială și să impulsioneze abilitățile lor inovatoare”, declară Caroline Jenner, CEO al JA Europe.

“La ExxonMobil noi credem că tehnologia și inovația sunt cheia pentru a răspunde provocărilor energetice ale lumii. Viitorul transportului este unul dintre cele mai importante aspecte pentru politicile  europene iar traficul din Bruxelles este un exemplu relevant. Cu provocarea Sci-Tech din acest an dorim să accesăm gândirea inovatoare a următoarei generații cu privire la acest subiect.”
, spune Nikolaas Baeckelmans, Vicepreședinte Afaceri Europene al ExxonMobil în Europa.

Juriul, compus din Mathias Dobbels de la Ministerul Mobilității din Bruxelles, Pablo Garcia de la s3innovation, Nikolaas Baeckelmans de la ExxonMobil, Jarle Tommerbakke din partea  EE-HUB și Malcolm McDowell, reprezentant al Comisiei Europene, a selectat cele mai bune 3 echipe care vor concura pentru Marea Finală Europeană. Elevii din Belgia, Marea Britanie și România au fost aleși pe baza ideilor inovative, a aptitudinilor excelente și a spiritului de echipă. Oferind alternative de transport, cele trei soluții finaliste s-au remarcat pentru mix-ul optim de fezabilitate, eficiență a costurilor și implementare rapidă. Acestea au oferit o combinație integrată de tehnologie și au reușit să reducă numărul mașinilor din oraș. 

În 25 Mai a.c., Marea Finală Europeană găzduită de Adina-Ioana Vălean, MPE la Parlementul European din Bruxelles, va indica echipa câștigătoare în prezența celor mai bune 3 echipe, a reprezentanților de business și a juratilor.

Competiția Sci-Tech este un program menit să încurajeze elevii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani să ia în considerare carierele și abilitățile asociate domeniul STEM (Science, Technology, Engeneering and Matematics) și să îi ajute sa înțeleagă posibilitățile antreprenoriale din lumea de astăzi.

Despre JA Europe

JA Europe este cel mai mare furnizor de programe educaționale de antreprenoriat, carieră și educație financiară al Europei. În 2015 am pregătit 3,5 milioane de studenți din 39 de țări cu aptitudinile, cunoștințele și atitudinea necesare pentru a începe o afacere sau pentru a obține un loc de muncă.


JA lucrează alături de comunitățile educaționale și cele de afaceri, precum și alături de guverne pentru a oferi tinerilor din școala primară până la universitate experiențele necesare pentru a construi aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru a reuși într-o economie globală. JA Europe este un Centru Regional Operațional pentru  JA Worldwide®.

Despre ExxonMobil

ExxonMobil, cea mai mare companie din domeniul de petrol și gaze tranzacționată public, folosește tehnologia și inovația pentru a raspunde nevoilor energetice ale lumii. ExxonMobil deține un portofoliu de resurse de top in industrie, integrând rafinării,  distributie de produse petroliere și productie de produse chimice. Pentru mai multe informații, vizitați-ne sau urmăriți-ne pe Twitter la www.twitter.com/exxonmobil_EU

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:


Mathilde Poncelet
Policy & Communications, JA Europe
mathilde@jaeurope.org

Dorin Călin
Senior Program Manager, JA Romania
+ 4 0730 330 883 
dorin.calin@jaromania.org

Siri Tjelta 

ExxonMobil Exploration and Production Norway AS
+47 51 60 69 80
siri.tjelta@exxonmobil.com

Daniela Raluca Dărăban
ExxonMobil Exploration and Production Romania
+4 072 210 1939
dana.daraban@exxonmobil.com
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie