Echipa Oculus va reprezenta România la competiția JA Europe Company of the Year 2016

Echipa Oculus va reprezenta România la competiția JA Europe Company of the Year 2016

•    Elevii de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București participă la finala cele mai mari competiții de antreprenoriat pentru elevi din Europa,  JA Europe Company of the Year Competition 2016

Câștigând etapa națională a competiției de antreprenoriat Compania Anului 2016, echipa Oculus de la Colegiul Național I. L. Caragiale, sub coordonarea doamnei profesor Mihaela Găvănescu, va participa la finala europeană JA Europe Company of the Year Competition 2016 care se va desfășura pe 27 iulie în Lucerne, Elveția.

Elevii români vor prezenta la Elveția ochelarii Mitra ce vin în sprijinul nevăzătorilor sau persoanelor cu deficiență mare de vedere, ajutându-i să se integreze mai ușor în mediul înconjurător, evitând ușor obstacolele şi pericolele deplasării în spaţiu. Ochelarii au fost fabricați cu ajutorul unei imprimante 3D și sunt dotați cu un set de senzori care analizează toate informațiile despre obiectele din jur, le procesează și le transmite utilizatorului prin sunete de o intensitate și o frecvență variabilă. Ochelarii Mitra sunt capabili să ajute utilizatorul, printre altele, să evite obstacolele și să se deplaseze în linie dreaptă, setând un punct de referință și atenționând nevăzătorul prin sunete când acesta se abate de la direcția setată.

În cadrul finalei europene JA Europe Company of the Year Competition 2016, echipa Oculus va concura cu alte 35 de mini companii care au câștigat etapele naționale din țările lor.  Pe parcursul acestui an 275,000 de elevi au participat în programul JA Compania la nivel european.

Programul “Compania” derulat de JA România le oferă elevilor o experiență reală de antreprenoriat, prin care aceștia au oportunitatea de a transforma o idee într-o afacere pilot, împreună cu prietenii și colegii. Programul se încheie cu participarea celor mai bune echipe, la finala națională și ulterior la finala europeană a competiției “Compania Anului”, intitulată JA Europe Company of the Year Competition. Programul se derulează și în facultăți, sub denumirea ”Start Up”, fiind cel mai mare program universitar de educație antreprenorială din România. În acest an marele premiu la JA Europe Enterprise Challenge, finala europeană a programului ”Start Up”, a fost câștigat de echipa Save Energy din România, care dezvoltă o priză inteligentă ce întrerupe alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate atunci când acestea sunt în stand-by.

În ultimii 6 ani, echipele de elevi și studenți, înscrise în competiție, urmează și un program de incubare în care au ocazia să primească feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă, să câștige finanțări pentru a-și lansa proiectele de business și să-și testeze ideile de afaceri cu clienți reali, făcând prima vânzare și verificând fezabilitatea produselor și serviciilor pe piață reală.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie