Junior Achievement Romania susține educația antreprenorială Green într-un proiect european

Junior Achievement Romania susține educația antreprenorială Green într-un proiect european

Cinci țări - Bulgaria, Grecia, Letonia, Norvegia și România - vor implementa pentru o perioadă de 2 ani proiectul internațional “GREENT” (green+ entrepreneurship - “Blended learning design methodology for education in green entrepreneurship at secondary schools”).

Lansat în noiembrie 2015, GREENT este un proiect de educaţie antreprenorială, finanțat de Uniunea Europeană - programul Erasmus+, prin care se urmăreşte dezvoltarea şi pilotarea conţinutului unei programe educaţionale de antreprenoriat verde, utilizându-se modele de învăţare mixtă şi platforme de e-learning cu un conţinut specific educaţiei antreprenoriale verzi.

Scopul proiectului este de a reduce discrepanţa din sistemul educaţional dintre nevoia de competenţe şi lipsa de conţinut educaţional adecvat dezvoltării unor competenţe “green”, prin intermediul unor traininguri în domeniul antreprenoriatului “green” destinate profesorilor, utilizând modele de învăţare mixtă (Hybrid Learning (blended learning)).

GREENT uneşte eforturile celor 5 organizaţii JA, active în domeniul educaţiei antreprenoriale, ce vor implica în perioada 2015 – 2017 peste 500 de elevi şi 25 de profesori de liceu.

Principalele activităţi din cadrul proiectului au în vedere realizarea unei cercetări teoretice de referință privind programele și metodologiile de predare, existența platformelor pentru educația antreprenorială “green” din țările participante, dezvoltarea curriculumului, a metodologiei și a unor planuri de lecții privind antreprenoriatul verde, colaborarea cu profesorii pentru dezvoltarea lecțiilor de antreprenoriat verde și implementarea lor la clasă.

 “Având experiența implementării altor proiecte de educaţie ecologică la liceu, dar şi contextul actual, acela al orientării către principiile unei gândiri durabile, am considerat că este momentul ideal pentru a demara un nou proiect privind educaţia antreprenorială verde, mai cu seamă dacă avem în vedere şi numărul mic de ore alocat disciplinei de antreprenoriat din licee şi conţinutul insuficient al materialelor destinate studiului acestei discipline. Am hotărât să dezvoltăm, alături de partenerii noştri şi de profesorii care vor fi implicaţi în proiect, o programă de educaţie antreprenorială “green” ce va veni in completarea Programei şcolare pentru Educaţie Antreprenorială. Avem încredere că profesorii şi elevii vor fi entuziasmaţi şi interesaţi, mai ales că vor avea oportunitatea de a face parte din echipa de proiect care va elabora conţinutul materialelor ce se vor testa în licee din 5 ţări din Europa, membre JA.” - a declarat Alice Duțu, program manager JA România.  

În cadrul proiectului vor avea loc evenimente de tipul “innovation camp” pe teme de antreprenoriat - “I think green”-, care vor fi organizate în fiecare țară parteneră, iar etapa de închidere a proiectului va fi marcată prin organizarea unei conferințe internaționale “I teach green”, la care vor participa profesori din România, Bulgaria, Grecia, Letonia și Norvegia.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie