Recunoaștere la nivel european pentru impactul programelor educaționale din România

Recunoaștere la nivel european pentru impactul programelor educaționale din România


Junior Achievement (JA) România a primit distincția JA Europe Model Organisation în cadrul ceremoniei anuale, desfășurate la nivel european, în Amsterdam, în semn de apreciere pentru impactul programelor de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională. Echipa românească a primit acest premiu în al saselea an consecutiv, în urma unei evaluări ce a inclus rezultatele din 39 de țări europene.

“Cei peste 280.000 de elevi și studenți care au participat în ultimul an școlar la programele implementate de Junior Achievement in Romania reprezintă aproape 12% din totalul elevilor și studenților înregistrați în România. Suntem în continuare într-o etapă de dezvoltare, pentru a permite accesul  gratuit  unui număr cât mai mare de profesori, elevi și studenți, în  sistemul educațional formal.  Folosind  activitățile de la clasa și interacția permanentă cu mediul economic, ei ajung să descopere, să exploreze și să experimenteze activități intraprenoriale și antreprenoriale într-un mediu orientat spre lumea de dincolo de bancile scolii, să dobândească abilități și competențe care să le permită o viață independentă financiar și un loc de munca cât mai potrivit, după absolvire. 
Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit din partea profesorilor din unitățile de învățământ, inspectoratelor școlare cu care colaborăm, voluntarilor din mediul de afaceri și bineînțeles companiilor care ne susțin financiar activitatea. Tuturor le dedicăm acest premiu!” a declarat Ștefania Popp, CEO JA România.

Programele desfășurate de JA în România adaptează expertiza internațională la specificul local, propunând activități de tipul learning by doing pentru elevi și studenți, în funcție de specificul de vârstă, cu scopul de a-i pregăti pentru realitatea economică pentru o carieră de succes și pentru viață.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie