România a câștigat marele premiu la competiția de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016

România a câștigat marele premiu la competiția de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016
București, România, 11 iulie - Concurând împotriva a 19 companii din 16 țări europene, Save Energy a câștigat marele premiu pentru cea mai bună companie. Echipa a fost aleasă pe baza ideii inovatoare și a potențialului puternic de business, care oferă o soluție ce salvează energia consumată inutil de dispozitivele electrice. Echipa a propus o priză inteligentă care împiedică alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate, atunci când acestea sunt în stand-by. Folosind un microprocesor pe 8 biți priza poate detecta automat atunci când dispozitivele intră în stand-by și poate împiedica automat alimentarea acestora la sursa de curent, astfel salvând energia consumată inutil. Membrii echipei estimează că dacă la nivel mondial toate prizele ar fi înlocuite cu Save Energy, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel puțin 10%.
 
 

“Ne-am focusat pe inovație, tehnologie și creativitate pentru a ne dezvolta proiectul. Pentru a câștiga, am lucrat foarte mult alături de JA România, dar cred că principalul nostru avantaj constă în abilitatea noastră de a prezenta și de a vorbi în public, dar și de abilitatea de a scala afacerea. Am întâlnit mulți studenți din Europa cu un potential mare și noi toți vom face lucruri mari în viitorul apropiat. Premiul câștigat mă va ajuta mult în business. Totuși, nu este vorba de banii pe care îi primim, ci despre expunere și de validarea pe piață din partea unor jurați foarte calificați. De asemenea, am primit premiul EY Business Vision care ne va ajuta să intrăm în piață mult mai rapid și ne va oferi soluții pentru toate problemele mici.”, a spus Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy.

Pe 6-8 iulie, peste 90 de studenți au concurat în finala competiției de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016. Găzduit în România, București, JA Europe Enterprise Challenge reprezintă evenimentul european anual al studenților ce au participat de-a lungul anului în programul universitar de antreprenoriat “Start Up” și care au câștigat etapele naționale din țările lor. Programul “Start Up” este o inițiativă JA Europe ce a implicat 14,000 de studenți din 300 de univesități, oferindu-le oportunitatea de conduce un business încă de la etapa de idee.

În ultimii 12 ani, peste 115,000 de studenți din Europa au participat în programul Start Up. Sprijinind obiectivele europene de îmbunătățire a ratei de angajare în rândul tineriilor și a ecosistemului de start-up-uri, programul promovează competențele cheie pentru a asigura succesul tinerilor după universitate.

“Suntem un partener mândru al JA Europa - colaborarea noastra faciliteaza proiecte impresionante care inspiră tinerii să inițieze întreprinderi sociale importante. Premiul NN Social Innovation recunoaște inovația cu un impact pozitiv asupra oamenilor și comunităților. Acest impact se aliniază cu temele programului NN de responsabilitate socială Future Matters. Dezvoltând un start - up care abordează o provocare a societății și care are o perspectivă de afaceri viabilă este o realizare impresionanta. Felicitări echipelor Danish Cardboard Tech și Safety Chair. Mult noroc!” – Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship at NN.

####

Membrii juriului
•    Cosmin Ochisor, Business Development Manager, Hubraum Krakow - Deutsche Telekom 
•    Adrian Georgescu, Country Business Development Leader, E&Y Romania
•    Carmen Punga, Industry Manager, Google Romania 
•    Hans Daems, Group Public Affairs Officer at Hitachi Europe, Hitachi 
•    Carmen Soare, Chief Marketing Officer, NN Romania 
•    Patricia Lajara, CSR EMEA Director, Ralph Lauren 
•    Vidhya Sampath, Director of Public Affairs - Europe, Tata Consultancy Services 

JA Europe Enterprise Challenge Awards
1.    Câștigător: Save Energy, România
2.    Locul 2: Danish Cardboard Tech, Danemarca
3.    Locul 3: Safety Chair, Danemarca

European Signature Awards
1.    ‘Cisco Technopreneurship Award’ recunoaște cei mai buni antreprenori din domeniul tehnologiei mai bune technopreneurs tineri, care au fost în măsură să pună abilitățile lor digitale în practică și să vină cu o idee inovatoare

Câștigător: Serafim, România

2.    ‘NN Social Innovation Award’ recunoaște start-up-ul care integrează cel mai bine grija și impactul în strategia lor de business și în același timp pastrează un plan realistic în piața concurențială de astăzi.

Câștigător: Danish Cardboard Tech și Safety Chair, Danemarca

3.    ‘EY Business Vision Award’ recunoaște echipa cu cea mai clară și eficace viziune de business, echipa cea mai inovatoare și mai flexibilă, care si-a dovedit succesul real de piață bazat pe asumarea unor riscuri calculate. 

Câștigător: Save Energy, România

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie