500 de liceeni vor învăța cum să se pregătească pentru o viitoare carieră în retail

500 de liceeni vor învăța cum să se pregătească pentru o viitoare carieră în retail

  • 500 de liceeni din Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Pitești vor participa la un proiect pilot de orientare profesională.
  • În anul școlar următor, va fi lansat și modulul dedicat despre meseriile din retail, care va include studii de caz și informații aplicate domeniului.

Junior Achievement în parteneriat cu JYSK România a început derularea unui proiect pilot de orientare profesională, cu scopul de a-i ajuta pe tineri să decidă cu privire la viitorul lor profesional.

Cei 500 de elevi participanți vor avea ocazia să cunoască direct profesioniști din retail, care le vor împărtăși din experiență și le vor explica, pe înțelesul lor, concepte și situații reale din domeniul retail, care sunt oportunitățile de joburi, specificul lor și provocările existente.

„După ce anul trecut am demarat mai multe parteneriate de CSR în cadrul cărora sprijinim copii din familii vulnerabile, copii instituționalizați, sportivi paralimpici și susținem acțiuni de împădurire, anul acesta ne dorim să extindem sprijinul nostru și în domeniul educației. Credem că educația este esențială într-o societate sănătoasă, care funcționează bine. Tânăra generație are un potențial foarte mare, lucru dovedit de programele de Educație Antreprenorială desfășurate de Junior Achievement, în cadrul cărora elevii învață să facă planuri de afaceri și să gândească antreprenorial. Modulul de Retail susținut de JYSK își propune să îi familiarizeze pe elevi cu acest domeniu, să le arate oportunitățile de carieră din retail și să îi ajute să descopere cum ajunge un produs la raft sau în casele lor. Am avut deja o primă prezentare la Liceul Gheorghe Șincai din București, în fața unor elevi din clasa a X-a, și am rămas plăcut impresionat de ei. Au fost interesați de poveștile din retail și de exemplele personale. În plus, am cunoscut cu această ocazie și o echipă de elevi care va participa la un concurs cu un proiect de afacere interesant: o școală de dans”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Participarea la proiect este gratuită, acesta fiind dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesională, care le oferă elevilor șansa de a învăța cum să își descopere valorile și pasiunile, cum să se autoevalueze, să își stabilească obiective și cum să își dezvolte încrederea în propriile competențe.

Vizitele consultanților voluntari din compania JYSK au început să se deruleze la clasă, vizând, pentru proiectul pilot, școli din București, Cluj-Napoca și Craiova.

„Exemplele personale sunt cele care îți dau curaj și încredere, iar tinerii de azi au nevoie să înțeleagă faptul că nu există un lift care să îi urce spre succes. Acest proiect și activitățile cu voluntari reprezintă o oportunitate pe care o recomand, deoarece elevii au posibilitatea să vadă interiorul unei companii prin ochii celui care o conduce”, a declarat Isabela Panainte, cadru didactic, Colegiul Național Gheorghe Șincai din București

În anul școlar următor, clasele înscrise vor parcurge și un modul dedicat despre meseriile din retail, care va include studii de caz aplicate, informații despre pașii de vânzare și activitățile și responsabilitățile principale specifice pentru anumite joburi.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie