Conferința internațională MYNNOVA: „Importanța antreprenoriatului în procesul de inovare socială”

Conferința internațională MYNNOVA: „Importanța antreprenoriatului în procesul de inovare socială”

  • peste 100 de tineri și mentorii lor au reflectat asupra rezultatelor proiectului MYNNOVA
  • la conferință au participat reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor resursă, ai mediului academic, membri ai organizațiilor neguvernamentale implicate în educație și antreprenoriat social, dar și profesori, elevi, studenți și tineri profesioniști
  • Euromentor.eu va rămâne activă pentru toți tinerii care solicită sprijinul mentorilor de pe platformă

Conferința internațională MYNNOVA a reunit, la București, peste 100 de tineri și mentori care apreciază importanța antreprenoriatului în procesul de inovare socială. La eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor resursă (Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, mediul academic, organizații neguvernamentale implicate în educație și antreprenoriat social), cât și profesori, elevi, studenți și tineri profesioniști.

Dedicată analizei modurilor în care tinerii pot contribui la construirea unei societăți europene mai bune, conferința marchează încheierea proiectului european MYNNOVA, cofinanțat prin Erasmus+ și concretizat în dezvoltarea platformei online multilingve Euromentor.eu, care oferă sprijin, activități de mentorat și educație antreprenorială tinerilor care își doresc să dezvolte afaceri sau întreprinderi sociale.

În cadrul conferinței au fost prezentate instrumentele de susținere a implicării tinerilor în inovarea socială, precum platforma multilingvă de mentorat online Euromentor, documentul cu politicile și recomandările MYNNOVA (Policy guidelines) și programul Voluntar la clasă. În cadrul evenimentului au fost dezbătute competențele antreprenoriale transversale necesare tinerilor în ecosistemul inovării sociale din Europa, precum și modalitățile prin care aceștia pot fi susținuți.

Cinci organizații au creat și implementat platforma online Euromentor.eu, cofinanțată prin programul Erasmus+, în cadrul proiectului „Mentoring Platform for Young Social Innovators“ (MYNNOVA). Parteneriatul dintre Junior Achievement România, Law and Internet Foundation Bulgaria, Celje Mladinski Center Slovenia, priME Academy Germania și Universitatea din Nicosia, Cipru, constituit în 2016, s-a concretizat în dezvoltarea platformei online multilingve Euromentor.eu. Cu ajutorul mentorilor de pe platformă, tinerii antreprenori, cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, află cum pot contribui la dezvoltarea comunităților prin promovarea inovării sociale, precum și prin abordarea antreprenorială a unor domenii cu impact social.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați documentul cu politicile și recomandările MYNNOVA (versiunea în limba engleză) și să accesați platforma Euromentor.eu!

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie