Consultanții voluntari Metropolitan Life revin la clasă pentru noi activități de educație financiară și antreprenorială, în cadrul programului european „Schimbăm vieți”

Consultanții voluntari Metropolitan Life revin la clasă pentru noi activități de educație financiară și antreprenorială, în cadrul programului european „Schimbăm vieți”

Programul european pentru incluziunea financiară a tinerilor, „Schimbăm vieți” (Life Changer), continuă în această toamnă, pentru 700 de elevi români, prin intermediul parteneriatului dintre Junior Achievement și Metropolitan Life, cu sprijinul Fundației MetLife.

Prin conținuturile learning by doing și datorită implicării consultanților voluntari Metropolitan Life, programul le oferă elevilor posibilitatea de a-și dezvolta setul de abilități financiare și de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel internațional, ca fiind esențiale: managementul banilor și al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personală, gândirea critică și abilitatea de a lua decizii.

Participarea voluntarilor este o componentă majoră în cadrul programului, contribuind la creșterea impactului și a gradului de interacțiune dintre şcoală și mediu de afaceri.

Experienţa de voluntariat este extraordinar de plăcută, pentru că vedem cât de încântaţi și de implicați sunt tinerii în rezolvarea situațiilor și exemplelor prezentate. Astfel, ei reuşesc să descopere singuri importanța economisirii pe termen mediu şi lung și modul în care pot să prevină anumite riscuri financiare” a declarat Gheorghe Mihăescu, voluntar al programului în Galați

De la începutul anului, 56 de voluntari au investit peste 250 de ore în pregătirea și desfășurarea activităților la clasă, împărtășindu-le elevilor din experiența și cunoștințele lor în domeniul financiar.

Programul „Schimbăm vieți” (Life Changer) este derulat de Junior Achievement în 13 țări din Europa și Orientul Mijlociu și face parte din demersul Fundației MetLife de promovare a incluziunii financiare. Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind susținerea dezvoltării comunitare, atât financiar cât și prin know-how. Prin acțiunile sale, Fundația MetLife a oferit sponsorizări de peste 744 de milioane de dolari și 70 de milioane de dolari ca investiții în programe cu un impact pozitiv în viața oamenilor.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie