EE-HUB va lansa 6 hub-uri antreprenoriale naționale în Europa Centrală și de Est

EE-HUB va lansa 6 hub-uri antreprenoriale naționale în Europa Centrală și de Est

După succesul din Italia, EE-HUB, Rețeaua de Educație Antreprenorială, va lansa șase hub-uri antreprenoriale naționale în Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Turcia. Create prin colaborarea dintre organizațiile naționale JA și Citi Foundation, în cadrul inițiativei Pathways to Progress, aceste clustere ajută la dezvoltarea educației antreprenoriale la nivel national.

"Rețeaua JA și EE-HUB se angajează să dezvolte domeniul educației antreprenoriale în aceste șase țări. O strategie solidă pentru EE este esențială pentru dezvoltarea abilităților și a cunoștințelor pentru crearea de locuri de muncă și pentru piețele forței de muncă în schimbare rapidă. Acest parteneriat cu Citi Foundation aduce mai aproape educația și comunitățile de afaceri, precum și experții guvernamentali și politici. Este una dintre cele mai bune și mai durabile măsuri pe care le putem face pentru a sprijini tinerii", a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europe.

"Inițiativa Citi Pathways to Progress este dedicată promovării educației antreprenorială în întreaga lume. Construirea celor șase Hub-uri suplimentare va permite ca cele mai bune practici și know-how să fie împărtășite între ONG-uri, guverne și companii care beneficiază în mod pozitiv de mai mult tineret ca oricând" a declarat Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi.

Peste 1.000 de stakeholderi vor participa la lansarea HUB-urilor naționale din diferite țări. Printre participanți se vor număra reprezentanți ai ministerelor (educație, economie, muncă), organizații de afaceri, universități și profesori și asociații de părinți.

Reprezentanții ministerelor din toate cele șase țări alături de persoanele cu putere de decizie la nivel european și național se vor reuni la un eveniment la Budapesta, în luna mai, pentru a discuta principalele realizări și pentru a face schimb de bune practici.

JA Europe și Citi Foundation au sărbătorit 30 de ani de parteneriat în 2017 și de câțiva ani au lucrat împreună pentru a diminua șomajul în rândul tinerilor. În 2017, Citi Foundation a extins global inițiativa Pathways to Progress cu un angajament de 100 de milioane de dolari pentru a pregăti mai mult de 500 000 de tineri în domeniul antreprenoriatului și pentru intrarea în forța de muncă înainte de 2020.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie