Elevii din România beneficiază gratuit de programele internaționale Junior Achievement

Elevii din România beneficiază gratuit de programele internaționale Junior Achievement

Junior Achivement (JA) România oferă, în mod gratuit, instituţiilor şcolare, cadrelor didactice și elevilor programe internaționale de tipul „learning by doing”, adaptate sistemul educațional românesc.

Programele JA, prin activitățile şi experienţele educaţionale de tipul „learning by doing”, contribuie la dezvoltarea competențelor esențiale pentru carieră și pentru viață, la stimularea creativităţii şi a spiritului inovator și conectează școala cu mediul economic prin prezența consultanților voluntari la clasă. Mai mult, prin competițiile asociate programelor JA, elevii și profesorii au acces la rețeaua internațională JA – 39 de țări din Europa și 123 din lume.

În cadrul fiecărui program JA implementat la clasă în format CDȘ/opţional/CDL, profesorii și elevii beneficiază gratuit de:

  • Training pentru implementarea activităților;
  • Consultanță în implementare;
  • Kit gratuit de materiale: ghidul profesorului, manualul elevului, fișe pentru activități;
  • Instrumente de evaluare pentru elevi: pre- și post-teste;
  • Activități individuale și în echipă;
  • Certificate pentru profesori și elevi;
  • Participare la competiții naționale și internaționale.

Datorită materialelor accesibile din punctul de vedere al conținutului, caracterului interactiv al activităților și temelor pliate pe experiența de viață reală a copiilor, impactul asupra elevilor a fost unul deosebit, aceștia exprimându-și interesul pentru continuarea în anul școlar următor a programelor JA” – a declarat profesoara Luminiţa Bălan, Școala Gimnazială Avram Iancu, Baia Mare.

Programele JA sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, iar kiturile JA (manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități) au acordul MEN în vederea utilizării la clasă, conform Notei nr. 3637/11.10.2017 și anexei acesteia.

Până pe 31 ianuarie, profesorii din toată țara pot opta pentru implementarea gratuită a programelor JA în anul școlar 2018-2019. Informații despre procesul de înscriere sunt disponibile pe www.jaromania.org/profesori.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie