Global Money Week - Săptămâna globală a banilor

Global Money Week - Săptămâna globală a banilor

Săptămâna Globală a Banilor (Global Money Week) are loc în perioada 12-26 martie, 2018 cu scopul de a conștientiza importanța educației financiare pentru tineri. Programele Junior Achievement (JA) Romania pe care profesorii le implementează la clasă conform protocolului JA cu Ministerul Educației Naționale îi pregătesc pe aceștia să fie independenți din punct de vedere financiar și să ia decizii informate.

În această săptămână a Educației Financiare, peste 43.000 de persoane vor accesa programele JA Romania și vor afla mai multe informații despre importanța planificării bugetului și serviciile financiar-bancare utile pentru administrarea finanțelor proprii.

Pe parcursul săptămânii Global/European Money Week, elevii din școala primară și până la liceu vor parcurge programele și proiectele de educație financiară derulate gratuit la clasă și susținute de: Visa, Raiffeisen Bank, Metropolitan, KRUK România:

  • Școala primară: Clubul copiilor harnici, isteți și chibzuiți
  • Școala gimnazială: Schimbăm vieți
  • Liceu: ABCdar bancar, BaniIQ™, Baniipenet™, Competiția Bani pentru școala ta™, Credite inteligente™

Un eveniment special inclus în cadrul Săptămânii Europene a Banilor este competiția Bani pentru școala ta™. În cadrul competiției, elevi, foști elevi, profesori, părinți și alți adulți sunt invitați să parcurgă modulele online de educație financiară (BaniIQ™) și comerț electronic (Baniipenet™). Școlile cu punctaje fruntașe vor beneficia de sponsorizări pentru dotarea laboratoarelor și materiale educaționale. Detalii la www.banipentruscoalata.ro.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie