În 2018, programul internațional Life Changer („Schimbăm vieți”) a ajuns gratuit la peste 4.000 de elevi din România

În 2018, programul internațional Life Changer („Schimbăm vieți”) a ajuns gratuit la peste 4.000 de elevi din România

  • Elevii din 131 de școli și licee din toată țara și-au dezvoltat abilități financiare şi antreprenoriale necesare vieții de adult.
  • Consultanții Metropolitan Life au investit 445 de ore de voluntariat în activități la clasă și mentorat pentru echipele de liceeni participante în competiția JA de antreprenoriat.


Learning by doing pentru elevi de gimnaziu și liceu, în a patra ediție „Schimbăm vieți”

Programul internațional Life Changer (Schimbăm vieți) a ajuns, în 2018, la a patra ediție în România, fiind derulat de Junior Achievement România cu sprijinul Metropolitan Life și al Fundației MetLife.

4.216 elevi de gimnaziu şi liceu, din mediul rural și urban, au beneficiat gratuit de experiențe learning by doing și de activități în compania voluntarilor Metropolitan Life.
Astfel de experiențe stau la baza dezvoltării abilităților financiare și de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel internațional, ca fiind esențiale pentru incluziunea financiară a tinerilor: managementul banilor și al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personală, gândirea critică și abilitatea de a lua decizii.

Simularea vieții reale și informațiile transmise de voluntarul Metropolitan Life ne-au ajutat foarte mult în deciziile pe care trebuie să le luăm pentru viitorul nostru financiar. Personal, cred că această experiență îmi va oferi un avantaj și îmi va fi mai ușor să pun în balanță avantajele și dezavantajele de a fi antreprenor sau angajat.” – elev participant în programul de antreprenoriat


Voluntarii Metropolitan Life, mentori pentru educație financiară și antreprenoriat

Pe lângă activitățile la clasă, voluntarii Metropolitan Life s-au implicat ca mentori în cadrul competiției de antreprenoriat JA, ajutând, prin consultanță și feedback, echipele de liceeni să își dezvolte idei de afaceri fezabile și să ia parte la o experiență asemănătoare celor din viața reală. În finala ediției din 2018, echipa Q-APP, de la Colegiul Economic A. D. Xenopol, a primit premiul Metropolitan Life pentru Cel mai bun plan financiar.

Sunt mândră de faptul că de patru ani fac parte din acest program și că pot să împărtășesc din experiența mea de consultant, acumulată în cei 14 ani petrecuți în cadrul companiei Metropolitan Life. Consider că este foarte important să împărtășim cunoștințele noastre și, astfel, să ghidăm formarea generației următoare.” – Elena Perișanu, consultant Metropolitan Life Constanța

De la începutul parteneriatului, peste 14.000 de elevi români au beneficiat gratuit de acest program implementat cu sprijinul Metropolitan Life, prin intermediul Fundației MetLife.

Programul Life Changer (Schimbăm vieți) se desfășoară în 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. La nivel european, programul se aliniază strategiei de reducere a discrepanțelor dintre țările spațiului comunitar privind gradul de educație financiară al populației.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie