JA Worldwide prezintă documentul strategic privind educația și dezvoltarea competențelor tinerilor pentru un viitor mai bun pe piața muncii

JA Worldwide prezintă documentul strategic privind educația și dezvoltarea competențelor tinerilor pentru un viitor mai bun pe piața muncii

Pentru a putea restructura sistemele educaționale învechite, care nu fac suficient pentru a facilita integrarea tinerilor în viitoarea piață a muncii, este necesar ca guvernele G20 să colaboreze activ cu reprezentanții comunităților de afaceri. Aceasta este una dintre principalele recomandări din documentul strategic elaborat de JA Worldwide, Education, The Future of the Labour Market, and Youth Skills (Educația și dezvoltarea competențelor tinerilor pentru viitoarea piață a muncii), care va fi prezentat săptămâna aceasta în Argentina, în cadrul primei reuniuni a miniştrilor educației din statele membre G20.

Elaborat în colaborare cu Institutul Brookings, ca urmare a inițiativei unor ONG-uri internaționale importante din domeniul educației, printre care Plan International, Harvard School of Education și BRAC, acesta este doar unul dintre cele patru documente strategice care urmează să fie prezentate miniştrilor educației din G20.

Prin intermediul acestei lucrări, JA Worldwide semnalează existența unor discrepanțe majore între competențele cerute de angajatori și abilitățile dobândite de tineri în timpul școlii. Companiile caută oameni creativi, cu un mod de gândire analitic, în timp ce școlile tradiționale prezintă materia dintr-o perspectivă axată pe repetarea mecanică și memorarea informației. Pe de altă parte, tinerii care se pregătesc să intre pe piața muncii vor trebui să fie foarte adaptabili la schimbare, deoarece multe dintre viitoarele profesii nici nu au fost inventate încă.

Programele JA propun modele de învățare experimentală și sunt implementate în parteneriat cu instituții educaționale și companii din toate țările G20”, a declarat Asheesh Advani, președinte și CEO al JA Worldwide. „Bazându-se pe experiențele lor la nivel local, reprezentanții JA sunt capabili să recunoască atât aspectele pozitive, cât și pe cele care nu funcționează atunci când vine vorba despre educație”.

Asheesh Advani și directorul executiv al JA Argentina, Noël Zemborian, se vor afla în cursul acestei săptămâni în Mendoza, Argentina, pentru a participa la întrevederile prilejuite de summitul G20 – inclusiv la cea cu președintele Argentinei, Mauricio Macri. De asemenea, Noël Zemborian va reprezenta JA în cadrul mesei rotunde organizate cu ocazia unei importante conferințe G20.

În contextul în care care globalizarea, digitalizarea și schimbările demografice au dus la apariția unor noi criterii de selecție pentru angajare, viitorul pieței muncii va reprezenta una dintre principalele teme de discuție în cadrul reuniunii G20 din Argentina. Șomajul în rândul tinerilor rămâne unul destul de ridicat în întreaga lume: aproximativ 40% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani nu au un loc de muncă. Pentru îndeplinirea obiectivului global nr. 4 al Națiunilor Unite – „Educație de calitate pentru toți copiii“, până în anul 2030 este necesară angajarea unui număr de 69 de milioane de noi cadre didactice.

Pe lângă încurajarea colaborărilor public-private, documentul JA Worldwide subliniază necesitatea creării unui mediu favorabil dobândirii de către toți copiii a cunoștințelor de bază (de citire, scriere şi aritmetică elementară), precum și importanța formării și evaluării competențelor generale cerute pe piața muncii (cum ar fi cele de comunicare și de rezolvare a problemelor), care să prevină situaţiile în care cunoştinţele şi abilitățile viitorilor angajați ar putea deveni învechite sau ieşite din uz.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie