Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank lansează, și în format digital, programul de educație financiară ABCdar bancar

Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank lansează, și în format digital, programul de educație financiară ABCdar bancar
  • Elevii de liceu și profesorii pot accesa gratuit componenta de învățare digitală ABCdar bancar dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™.
  • 2.000 de elevi din 55 de licee vor fi implicați în etapa de pilotare a cursului digital și vor putea participa la competiția asociată programului, „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.
  • Finanțări totale de 3.000 de euro pentru liceele participante în programul ABCdar bancar, în acest an.

2.000 de elevi instruiți pe tema educației financiare în cadrul modulelor Hybrid Learning (blended learning)
Ediția a opta ABCdar bancar, programul de educație financiară dezvoltat de Junior Achievement (JA) și Raiffeisen Bank, aduce, gratuit, elevilor de liceu și profesorilor din România componenta de învățare digitală, dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™. Aceasta vine în completarea instrumentelor clasice prezente la clasă (manuale tipărite pentru elevi și ghidul profesorului), dând elevilor posibilitatea unei experiențe de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu.

Până la finalul acestui an școlar, componenta digitală ABCdar bancar se află în etapa de pilotare, fiind accesibilă pentru 2.000 de elevi din clasele IX – XII, din 551 de licee și pentru profesorii lor coordonatori.

Noile tendințe din lumea digitală ne-au determinat să ducem programul de educație financiară pentru liceeni, ABCdar bancar, mai aproape de nevoile tinerilor. Versiunea digitala a proiectului oferă utilizatorilor un mod interactiv de învățare, prin jocuri, teste și video-uri adaptate nevoilor acestora, și un format mult mai ușor de accesat. Astfel, continuăm să susținem educația financiară a copiilor și a tinerilor astfel încât să avem cetățeni mai bine informați și educați financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank

Prin componenta digitală ABCdar bancar, elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea, la clasă sau în afara ei, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator). În cadrul platformei, elevii pot accesa conținut video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi și pot da teste, fie prin alegerea răspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui răspuns scurt.

Finanțări totale de 3.000 de euro pentru liceele participante
Odată cu pilotarea componentei digitale ABCdar bancar, JA România și Raiffeisen Bank lansează competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, cu scopul de a încuraja includerea unui astfel de curs ca disciplină opțională în cât mai multe școli.

Liceele în care se desfășoară activități ABCdar bancar, în acest an, pot obține finanțări totale de 3.000 de euro prin implicarea elevilor în parcurgerea cursului digital și prin elaborarea unei aplicații care să evidențieze modalitățile prin care oferă acces la experiențe de educație financiară relevante.

Tinerii tot mai orientați către utilizarea serviciilor de banking online
La nivel european, procentul adulților care utilizează servicii de banking online s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând, în 2017, la o medie de 51% în rândul adulților, potrivit Eurostat2. Același studiu arată că factorii care influențează cel mai mult decizia privind utilizarea serviciilor bancare online sunt vârsta și nivelul de educație, în particular educația financiară. Astfel, România, deși are un procent mediu de 7% în ceea ce privește numărul total al utilizatorilor de servicii bancare online, înregistrează un vârf de 31% pe grupa de vârstă 20 – 44 de ani.

Peste 11.000 de liceeni educați financiar
Lansat în 2010, programul ABCdar bancar oferă elevilor acces la informații practice și principii financiare pentru: alcătuirea bugetului personal și planificarea viitorului financiar; efectuarea tranzacțiilor și utilizarea instrumentelor moderne de plată; contractarea unui credit și gestionarea informată și responsabilă a acestuia.

Până acum, peste 11.000 de elevi de liceu din 78 de localități au beneficiat, în cadrul programului, de activitățile learning by doing și de întâlniri, la clasă, cu voluntari Raiffeisen Bank care le-au explicat, pe înțelesul lor, cum funcționează diferite instrumente financiar-bancare.

1 Din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și din municipiul București.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie