Peste 400 de tineri își dezvoltă inițiativele antreprenoriale în incubatorul de afaceri JA BizzFactory™

Peste 400 de tineri își dezvoltă inițiativele antreprenoriale în incubatorul de afaceri JA BizzFactory™

  • Prin intermediul incubatorului JA BizzFactory™, 426 de tineri antreprenori, ghidați de consultanți din mediul de afaceri, învață în mod practic ce înseamnă să ai propria afacere.
  • La finalul proiectului, 50 de echipe vor participa la finala națională JA Company of the Year 2018 de pe 22 mai, din București.

330 de companii în 3 săptămâni
Prin competiția JA Business Plan Challenge, deschisă tuturor elevilor și studenților din România, 1.600 tineri din 40 orașe au făcut primii pași pentru a deveni antreprenori. În numai 3 săptămâni, aceștia au înscris 330 de companii în competiție, realizând un video pitch, o video-reclamă a produsului și o prezentare prin care au încercat să demonstreze potențialilor investitori viabilitatea afacerii.

Incubatorul JA BizzFactory™—antreprenoriat de la liceu
Din cei 1600 de participanți, în incubatorul JA BizzFactory™ s-au calificat 426 de participanți din 39 de licee. În perioda 15 martie – 30 aprilie, elevii vor pune în practică feedback-ul oferit de consultanți, testând pe piața reală planurile lor de afaceri.

Practic, aceștia vor învăța aplicat—prin webinarii, prin consultanță specifică inclusiv la clasă și prin participări la târguri educaționale—ce înseamnă să deții propria afacere. Elevii și studenții vor parcurge paliere specifice:

  • realizarea de cercetări de piață în scopul dezvoltării produsului, serviciului sau prototipului propriu;
  • crearea planurilor financiare și dezvoltarea abilităților de prezentare;
  • interacțiuni cu piața reală și realizând vânzări.

JA Company of the Year premiază cele mai bune idei de afaceri
Majoritatea planurilor de afaceri ale liceenilor sunt din domeniile agribusiness, e-commerce și industrii creative. Studenții, în schimb, par să prefere inginerie, IT&C, educație și dezvoltarea carierei, dar și e-commerce. La finalul perioadei de incubare JA BizzFactory™, 50 de echipe care vor înregistra succes în pilotarea afacerii vor participa la finala națională JA Company of the Year 2018 de pe 22 mai, din București.

Competiție susținută de:

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie