Raiffeisen Bank susține educația financiară la ciclul primar prin programele Junior Achievement

Raiffeisen Bank susține educația financiară la ciclul primar prin programele Junior Achievement

De șase ani, Junior Achievement (JA) România derulează gratuit, datorită finanțării Raiffeisen Bank, singurul program la clasă care asigură accesul elevilor la noțiuni de educație financiară pe întreaga durată a ciclului primar. Prin exerciții interactive, jocuri de rol, dezbateri și simulări, programul încurajează elevii să își dezvolte abilități pentru viață precum: relaționarea și lucrul în echipă, analiza și ierarhizarea datelor, abstractizarea și capacitatea de a face proiecții pentru viitorul lor.

Activitățile sunt desfășurate de profesori pentru învățământul primar, în colaborare cu voluntari, profesioniști din cadrul Raiffeisen Bank, care le împărtășesc elevilor din experiența lor, explicându-le cum funcționează diferite instrumente financiar-bancare și încurajându-i să adopte un comportament chibzuit.

La nivel global, specialiștii educației moderne apreciază că programele de educație financiară din primii ani de școală contribuie la dezvoltarea unui mod de gândire bazat pe principiul economisirii și utilizării responsabile a resurselor și pune bazele unui comportament financiar sănătos, pentru a putea gestiona bugete și situații de risc financiar.
Totodată, aceștia dau ca exemplu de bună practică introducerea noțiunilor financiare în predarea interdisciplinară a matematicii. Utilizând noțiuni despre buget și economisire sau fiind puși în situația de a lua decizii de cumpărare, elevii din ciclul primar regăsesc aplicabilitatea imediată a operațiilor aritmetice și, astfel, își păstrează interesul pentru învățare.

Raiffeisen Bank este compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar JA în România, devenind, prin susținerea lor pe o durată de mai mulți ani, un model de sustenabilitate a unei investiții în educație.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie