Școala Antreprenorială JA din Marmația, pe podium la Viena

Școala Antreprenorială JA din Marmația, pe podium la Viena

Din 2004, la Liceul Tehnologic Marmația programele Junior Achievement (JA) de Educație Antreprenorială se regăsesc la clasă în fiecare an. Luna aceasta, la Viena, efortul profesorilor și al elevilor a fost răsplătit prin două premii Europene: Școala Antreprenorială a Anului 2018 și Premiul de Excelență în domeniul Educației și Formării Profesionale (EFP) 2018.

Școală Antreprenorială a anului 2018 este prima distincție acordată la Viena liceului (detalii). Cea de-a doua recunoaștere europeană, premiul de Excelență în domeniul Educației și Formării Profesionale a fost înmânat, tot la Viena, de comisarul european pentru angajabilitate, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă în cadrul conferinței de închidere a Săptămânii europene a competențelor profesionale 2018.

Liceul maramureșean implementează programe Junior Achievement (JA) România pentru promovarea educației economice si antreprenoriale, recunoscând necesitatea de a integra învățarea aplicată si practica eficienta. Majoritatea elevilor și profesorilor liceului sunt implicați în activități educaționale. Premiile de excelență în domeniul EFP recompensează exemple de educație și formare profesională din Europa.

La întoarcearea în țară, Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația a declarat: „Se promovează economia modernă și, în primul rând, prin proiectele în colaborare cu Junior Achievement, cadrele didactice încearcă să îi disciplineze (n.r. pe elevi), să îi învețe să construiască un buget, să învețe să își contureze o firmă, iar prin aceste mini-companii reușesc să atingă obiective economice în primă fază virtuale, după care devin realitate în mediul economic palpabil.”

Mai multe detalii în acest reportaj.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie