226 de start-up-uri participă la incubatorul educațional JA BizzFactory™

226 de start-up-uri participă la incubatorul educațional JA BizzFactory™

  • Tinerii participanți la competiția JA Business Plan Challenge™ își vor pilota ideile de afaceri în cadrul incubatorului JA BizzFactory™.
  • 1.030 de elevi și studenți din 81 de unități de învățământ vor primi consultanță din partea profesioniștilor din business.
  • Echipele cu cea mai bună evoluție în JA BizzFactory™ vor participa la Finala Națională Compania Anului 2019 care va avea loc pe 22 mai la București.


În acest an, echipele de elevi și studenți propun start-up-uri din diverse industrii. Majoritatea planurilor de afaceri ale liceenilor aparțin domeniilor creative, design și meșteșuguri, dar și celor din sectorul agribusiness. Studenții, în schimb, au preferat domenii precum ingineria, IT&C și e-commerce.

Pe durata perioadei de incubare, pentru pilotarea ideilor de afaceri, elevii și studenții vor beneficia de consultanță (de tipul învățare experiențială: sesiuni de lucru, office hours, webinarii) de la specialiști din business din partea companiilor Accenture, Citi, EIT RawMaterials, EY, ManpowerGroup, Metropolitan Life, Monsanto Fund, Romanian-American Foundation și FedEx.

Pentru început, tinerii, sub îndrumarea profesorului coordonator, vor realiza o cercetare de piață și vor atrage resursele necesare realizării companiei pilot. Ulterior, vor dezvolta versiuni ale produselor/serviciilor alese sau prototipuri și vor interacționa cu piața reală (furnizori, distribuitori, parteneri) pentru a testa fezabilitatea ideii de afaceri.

Un ultim pas, în urma interacțiunii cu potențiali clienți (de la testare produs/serviciu până la primele vânzări), tinerii vor realiza un plan de afaceri, pe care îl vor prezenta în fața unor potențiali investitori la standurile expuse în cadrul târgurilor școlare locale.

Echipele cu cea mai bună evoluție în incubator vor participa la Finala Națională JA Compania Anului 2019, care va avea loc pe 22 mai, în București. Aici, elevii si studenții vor expune produsele sau serviciile și vor prezenta mini-companiile, prin intermediul unor pitchuri, în fața juriului format din profesioniști din mediul business. Cele mai bune produse/servicii vor fi premiate în aceeași zi, pe scena Ateneului Român, la gala JA Hall of Fame.


Premiile competiției sunt:

  • Burse de participare la cea de-a 30-a ediție a JA European Company of the Year 2019, Lille, Franța, 3–5 iulie 2019 – secțiunea elevi;
  • Burse de participare la JA Europe Enterprise Challenge 2019, Oslo, Norvegia, 24-26 iunie 2019 – secțiunea studenți;
  • Investiția anului – în valoare de 5.000 USD;
  • Premii speciale: cel mai bun plan de afaceri, cel mai bun produs/serviciu.


Competiție susținută de:

parteneri-ca2019
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie