Competiția Social Innovation Relay – cum să faci afaceri cu impact social


Competiția Social Innovation Relay – cum să faci afaceri cu impact social

Participând an de an la competiția SIR, mi-am dezvoltat capacitatea de a identifica nevoile oamenilor și de a vedea în problemele acestora oportunități de a crea și de a găsi soluții inovatoare. Totodată, această competiție m-a provocat să îmi utilizez abilitățile și simțul artistic pentru a găsi metode cât mai interesante și profesionale de prezentare a informației. Să îmi modific ideea de afacere în funcție de posibilitățile sale reale de realizare. Să devin mai independentă și responsabilă în alegerea drumului în viață. Să am puterea de a trece de la un simplu angajat și consumator la creator și lider.” – elevă Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea, participantă la competiție

Tinerii care se înscriu la competiția Social Innovation Relay, până pe 31 ianuarie 2020, au șansa să își dezvolte ideile de afaceri sociale, să primească feedback de la consultanții voluntari NN România în perioada de mentorat și să concureze pentru a reprezenta România la finala globală. Detalii despre calendar și regulament pot fi consultate pe pagina sir.jaromania.org.

În cadrul webinariilor pe teme de antreprenoriat social, pe care le organizăm în etapa de pregătire a tinerilor pentru competiție, participanții descoperă modele de afaceri sociale de la nivel național și internațional și găsesc răspunsuri la întrebări esențiale:

  • Ce este o problemă socială și cum poate afecta comunitatea?
  • Care sunt caracteristicile antreprenorilor sociali?
  • Ce schimbări sociale putem crea prin proiecte derulate în comunitate?

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie