Elevii din 11 licee agricole participante la proiectul „Agribusiness in school“ își susțin ideile pentru agricultura comunitară

Elevii din 11 licee agricole participante la proiectul „Agribusiness in school“ își susțin ideile pentru agricultura comunitară

  • În cadrul evenimentelor locale „Agribusiness în școală“, 813 elevi din 11 licee agricole din țară își vor exersa și dezvolta competențele antreprenoriale, pregătindu-se să devină mici fermieri.
  • Tinerii își vor dezvolta spiritul antreprenorial, creativitatea, abilitățile de lucru în echipă, comunicare și prezentare în public și capacitatea de a găsi soluții pentru agricultura din comunitatea lor.


Programul celor 11 evenimente „Agribusiness in school“ este următorul:

19 februarie Sibiu COLEGIUL AGRICOL D.P. BARCIANU
20 februarie Salonta LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL SALONTA
21 februarie Turda COLEGIUL EMIL NEGRUȚIU
22 februarie Ciumbrud LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL ALEXANDRU BORZA
25 februarie Târgu Mureș COLEGIUL AGRICOL TRAIAN SĂVULESCU
26 februarie Dorna Candrenilor LICEUL TEHNOLOGIC DORNA CANDRENILOR
26 februarie Brănești LICEUL TEHNOLOGIC CEZAR NICOLAU
27 februarie Trușești LICEUL TEHNOLOGIC DEMOSTENE BOTEZ
28 februarie Miroslava LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL MIHAIL KOGĂLNICEANU
1 martie Huși COLEGIUL AGRICOL DIMITRIE CANTEMIR
7 martie Geoagiu COLEGIUL TEHNIC AGRICOL AL. BORZA

Liceele agricole fac parte din programul „Agribusiness în școală“, susținut financiar de Romanian American Foundation și aplicat în școli de Junior Achievement (JA) România. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole în dezvoltarea de programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători agricoli.

Elevii din 11 licee agricole din țară își vor prezenta ideile de agricultură în comunitatea locală în cadrul evenimentelor educaționale organizate de JA România chiar în școlile lor. Echipele vor prezenta planurile de afaceri în fața unor profesioniști și antreprenori din domeniu. Membri ai comunității locale și de afaceri, persoane cu experienţă în domeniul agricol, vor oferi sugestii și îndrumări, împărtășind din experiența și cunoștințele lor.

Programul, susținut și în orele de clasă, urmărește să pregătească tinerii pentru a deveni antreprenori în agricultură, prin recunoașterea oportunităților prea puțin exploatate pe care acest domeniu le oferă: comunitățile mici, dar prospere, cresc tineri mai educați, mai productivi, antrenează investiții și atrag turiști, iar agricultura poate oferi oportunităţi de afaceri sau locuri de muncă pentru un număr mare de persoane cu studii medii.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie