Opt licee au primit finanțări în cadrul competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea” organizată de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank

Opt licee au primit finanțări în cadrul competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea” organizată de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank

  • Peste 24.000 de liceeni din 124 de licee au participat la competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.
  • Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți și alte șapte licee au obținut finanțări pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

24.492 de elevi din 124 de licee au participat la ediția din acest an a competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactive.
În cele șase săptămâni de competiție, elevii au parcurs cursul online „ABCdar bancar”, acumulând astfel puncte pentru liceele din care provin.

Liceele câștigătoare sunt Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți, Colegiul Național Octav Onicescu din București și Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia.
Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, în competiție, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rareș (Botoșani), Colegiul Economic Delta Dunării, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmației), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Drăgănești-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazăr (Oradea).

Toate liceele câștigătoare vor primi finanțări totale în valoare de 4.400 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare, premiile urmând să fie acordate în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație.

„Ne bucură să vedem interesul tot mai mare pentru educația financiară din partea elevilor și profesorilor. Versiunea digitală a cursului de educație financiară ne ajută deopotrivă să ajungem la un număr tot mai mare de beneficiari, dar și să extindem metodele de predare a materiei și să o facem astfel mai atractivă. Această competiție ne demonstrează, încă o dată, că este nevoie de suportul nostru pentru a da șansa tinerei generații să fie mai bine informată și educată financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank

Competiția face parte din programul de educație financiară dezvoltat începând cu 2010, de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. În 2018, cursul pentru liceeni, „ABCdar bancar”, a fost dezvoltat în versiunea online, prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire pentru a facilita o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie