Incubatorul Național JA BizzFactory™


Incubatorul Național JA BizzFactory™

Incubatorul Național JA BizzFactory!

Tinerii care doresc să dezvolte un concept de business și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up se pot înscrie în Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory™ până pe 14 ianuarie 2022 și concurează pentru calificarea în semifinale.

Incubatorul Național JA BizzFactory este cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement și are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe elevi sau studenți să aplice în practică ce au învățat în cadrul programului JA de educație antreprenorială și să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up.

Înscrierile la Incubatorul Național BizzFactory 2022 sunt deschise până pe 14 ianuarie!

Înscrie-te acum!

Incubatorul are două secțiuni: una pentru elevi și alta pentru studenți. Formează o echipă de 2-5* membri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani și înscrie-te folosind formularul de mai jos. Poți previzualiza întrebările înainte de înscriere.
*Pentru componenta Antreprenoriat social - liceu (Social Innovation Relay) numărul maxim de membri care pot face parte dintr-o echipă este de 4 elevi.

Resursele BizzFactory™ sunt în cursul de educație antreprenorială de pe platforma JA Inspire™. În situația în care nu ai acces, solicită unuia dintre profesorii tăi să realizeze o înscriere la programele de educație antreprenorială și apoi să îți indice codul pentru accesarea acestei platforme. Pe lângă aceste resurse, vei avea acces la webinare de training și de consultanță pentru dezvoltarea ideii de afacere.

Înscrie-te acum!

Consultați calendarul incubatorului BizzFactory™:

Perioada      Etape
24 noiembrie 2021 - 14 ianuarie 2022
 • Înscrierea echipelor pentru participarea la Incubatorul Național JA BizzFactory™ 2022, prin completarea formularului online, inclusiv o descriere a ideii de afacere, folosind modelul dat.
17-28 ianuarie 2022
 • Evaluarea ideilor de afaceri înscrise de echipe.
 • Anunțarea echipelor selectate pentru a participa la Incubatorul JA BizzFactory™ 2022.
1 februarie - 15 aprilie 2022
 • Pregătirea planului de afaceri și pilotarea produsului/serviciului ales.
 • Participarea echipelor la webinarele de pregătire și consultanță cu mediul de afaceri organizate în cadrul Incubatorului JA BizzFactory™ 2022 (februarie – aprilie 2022).
18 aprilie - 6 mai 2022
 • Evaluarea participării echipelor în Incubatorul Național JA BizzFactory™ 2022.
 • Anunțarea echipelor care vor participa la prezentările online preliminare etapei naționale și internaționale.
16-20 mai 2021
 • Participarea echipelor la prezentările online pe secțiuni preliminare.
 • Anunțarea echipelor care vor prezenta un pitch final în fața juriului.
24-26 mai 2021
 • Pitch-ul final (online).
 • Juriul, format din profesioniști din companii și antreprenori cu experiență, va alege echipele care vor reprezenta România la evenimentele europene prezentate mai jos pe această pagină.

Echipele pot alege diferite obiecte de activitate în domeniile:

 1. Agribusiness
 2. Artă, cultură; Media
 3. Industrii creative, design și meșteșuguri
 4. Inginerie, științe aplicate, IT&C
 5. Comerț; import‐export, e-commerce
 6. Transformarea materiilor prime
 7. Sport și outdoor
 8. Afaceri sociale
 9. Educație și dezvoltarea carierei
 10. Turism

Cele mai active echipe, cu idei fezabile de afaceri, vor fi selectate pentru a primi subvenții de dezvoltare a ideii și realizare a pilotului/start-up-ului pe parcursul incubatorului.

Anul acesta, coordonăm incubatorul și ca activitate de practică școlară sau universitară și recomandăm școlilor și cadrelor didactice interesate echivalarea participării elevilor și studenților prin acord cu JA și partenerii lui, cu practica școlară sau universitară.

La finalul Incubatorului JA BizzFactory, juriul va alege echipele care vor reprezenta România la evenimentele europene Junior Achievement:

 • Company of the Year 2022 (antreprenoriat pentru elevii de liceu);
 • Social Innovation Relay 2022 (antreprenoriat social pentru elevii de liceu);
 • European Enterprise Challenge 2022 (antreprenoriat pentru studenți).

Consultați informațiile despre finaliștii ediției anterioare a JA BizzFactory™ și urmăriți clipurile în care elevii și studenții își prezintă ideile de afaceri.

Proiect susținut de:

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie