Incubatorul Național JA BizzFactory™


Incubatorul Național JA BizzFactory™

Tinerii care doresc să dezvolte un concept de business și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și administrarea unei afaceri pilot/unui start-up se pot înscrie până pe 28 ianuarie 2022 la incubatorul național de afaceri JA BizzFactory™ și pot intra în cursa pentru semifinale.

Incubatorul național JA BizzFactory™ este cea mai importantă componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, având ca obiective dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și motivarea elevilor sau studenților să pună în practică ce au învățat în cadrul programului JA de educație antreprenorială pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up.

Echipele selectate pentru Incubatorul JA BizzFactory™ 2022 sunt notate în lista echipelor de elevi și în lista echipelor de studenți.

Resursele BizzFactory™ se află în cursul de educație antreprenorială de pe platforma JA Inspire™. Dacă nu ai acces, solicită unuia dintre profesorii tăi să realizeze o înscriere la programele de educație antreprenorială și apoi să îți indice codul pentru accesarea acestei platforme. În plus, poți participa la webinare de training și consultanță pentru dezvoltarea ideii de afacere.

Consultă calendarul incubatorului BizzFactory™:

Perioada Etape
24 noiembrie 2021-28 ianuarie 2022
 • Înscrierea echipelor pentru participarea la incubatorul JA BizzFactory™ 2022, prin completarea formularului online și descrierea ideii de afacere folosind modelul dat.
28-31 ianuarie 2022
 • Evaluarea ideilor de afaceri înscrise de echipe
 • Anunțarea echipelor selectate pentru a participa la incubatorul JA BizzFactory™ 2022
1 februarie–15 aprilie 2022
18 aprilie–6 mai 2022
 • Evaluarea participării echipelor la incubatorul JA BizzFactory™ 2022
 • Anunțarea echipelor care vor participa la prezentările online preliminare etapei naționale și internaționale
16-20 mai 2022
 • Participarea echipelor la prezentările online preliminare
 • Anunțarea echipelor care vor face o prezentare finală (un pitch) în fața juriului
24-26 mai 2022
 • Pitch-ul final (online)
 • Juriul, format din profesioniști din companii și antreprenori cu experiență, va alege echipele care vor reprezenta România la evenimentele europene menționate mai jos pe această pagină.

Echipele pot alege diferite obiecte de activitate în domeniile:

 1. Agribusiness
 2. Artă, cultură; Media
 3. Industrii creative, design și meșteșuguri
 4. Inginerie, științe aplicate, IT&C
 5. Comerț; import‐export, e-commerce
 6. Transformarea materiilor prime
 7. Sport și outdoor
 8. Afaceri sociale
 9. Educație și dezvoltarea carierei
 10. Turism

Cele mai active echipe, cu idei fezabile de afaceri, vor beneficia de premii (detalii in regulament). Marele premiu Company of the Year 2022 va fi acordat celor mai bune afaceri pilot din competiție: bursă pentru participarea a trei membri ai echipei câștigătoare la finala Gen-E din Estonia, Talinn, 12-14 iulie 2022.

Anul acesta, coordonăm incubatorul și ca activitate de practică școlară sau universitară și recomandăm școlilor și cadrelor didactice interesate echivalarea participării elevilor și studenților cu practica școlară sau universitară.

La finalul incubatorului JA BizzFactory™, juriul va alege echipele care vor reprezenta România la evenimentele europene Junior Achievement:

 • Gen-E: Company of the Year 2022 (antreprenoriat pentru elevii de liceu);
 • Gen-E: European Enterprise Challenge 2022 (antreprenoriat pentru studenți);
 • Social Innovation Relay 2022 (antreprenoriat social pentru elevii de liceu).

Consultă informațiile despre finaliști ai edițiilor anterioare JA BizzFactory™ și urmărește clipurile în care elevii și studenții își prezintă ideile de afaceri.

Proiect susținut de:

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie