JA Business Plan Challenge 2019

JA Business Plan Challenge 2019

Competițiile JA sunt cele mai mari competiții europene de antreprenoriat, adresate tinerilor care doresc să dezvolte un concept de business - competiția JA Business Plan Challenge 2019 - și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up, împreuna cu prietenii și colegii lor - competiția JA Company of the Year 2019 (Compania Anului).

Descărcați REGULAMENTUL și metodologia de desfășurare a competiției de AICI.

Competițiile cuprind două secțiuni, Elevi, respectiv Studenți, și se desfășoară în perioada noiembrie 2018 - mai 2019. Competiția Compania Anului este inclusă în Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale 2019 (OMEN 3016/09.01.2019, anexa 5, poziția 128).


CALENDARUL COMPETIȚIEI JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2019

JA Business Plan Challenge 2019Perioada
Înscrierea în competiție (business summary în PowerPoint, video pitch)23 nov. 2018 - 1 feb.2019
Evaluare, feedback și preselecție4-20 feb. 2019
Interviu online cu finaliștii25-28 feb. 2019
Anunțarea echipelor selectate pentru incubator
1 mar. 2019

Echipe finaliste la Business Plan Challenge 2019, selectate pentru BizzFactory (calendar)

CINE POATE PARTICIPA

La secțiunea Elevi sunt invitate să se înscrie:

  • Companii pilot JA, dezvoltate în programul JA Mini-compania
  • Firme de exercițiu
  • Echipe formate la clasă, de către profesor, în cadrul orelor de Educație Antreprenorială

La secțiunea Studenți sunt invitate să se înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2019), înscriși în anul academic 2018-2019 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.

Toate detaliile despre eligibilitatea participanților și echipelor se găsesc în regulamentul competiției.


ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIE

Înscrierea se realizează în perioada 23 nov. 2018 - 1 feb. 2019, prin completarea formularului de înscriere de către un singur membru al echipei. Formularul de înscriere este disponibil la https://jar.ro/inscrierebpc.
La înscriere este necesară încărcarea următoarelor materiale care trebuie pregătite dinainte:

  • O prezentare în PowerPoint a ideii de afacere (folosind modelul dat, ANEXA A.2), prin care să demonstreze totodată potențialilor investitori că și-au însușit cunoștințele de bază din domeniul afacerilor ca urmare a parcurgerii programului JA de antreprenoriat.
  • Un video pitch cu durata de maximum 2 minute, care să le evidențieze potențialilor investitori punctul forte al afacerii și câteva date despre echipă.

Pentru realizarea materialului video se recomandă folosirea unor instrumente accesibile, simple, precum telefon mobil. Toate materialele necesare pentru înscriere se pregătesc în limba română.

PREMII

  1. Premiul 1 - Seed Money Award
  2. Premiile 1, 2 și 3 - Bursă pentru participarea gratuită la finala națională JA Company of the Year 2019 (detalii AICI).

Echipele de elevi care nu se califică în competiția JA Company of the Year 2019, participă în continuare la activitățile din incubatorul educațional de afaceri, JA BizzFactory (detalii AICI), în vederea pregătirii pentru susținerea examenului de obținere a Certificatului European de Competențe Antreprenoriale, ESP (detalii AICI).


Competiție susținută de:   

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie