JA Business Plan Challenge 2020

Competiție susținută de:

JA Business Plan Challenge 2020

Competițiile JA sunt cele mai mari competiții europene de antreprenoriat, adresate tinerilor care doresc să dezvolte un concept de business - competiția JA Business Plan Challenge 2020 - și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up, împreuna cu prietenii și colegii lor - competiția JA Company of the Year 2020 (Compania Anului).

Descărcați REGULAMENTUL și metodologia de desfășurare a competiției de AICI.

Competițiile cuprind două secțiuni, Elevi, respectiv Studenți, și se desfășoară în perioada ianuarie 2020 - mai 2020. Competiția Compania Anului (Company of the Year Competition) este inclusă la Anexa 5 OMEN 5092 / 30.08.2019 (p. 4, r. 132) și în Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Școlare fără finanțare MEC Nr. 41.849/10.12.2019 (p. 16, r. 136).


CALENDARUL COMPETIȚIEI JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2020

JA Business Plan Challenge 2020Perioada
Înscrierea în competiție (business summary, video pitch)15 ianuarie - 20 februarie 2020 *
Evaluare, feedback și preselecție20 – 28 februarie 2020
Anunțarea echipelor selectate pentru incubator
2 martie 2020


CINE POATE PARTICIPA

La secțiunea Elevi sunt invitate să se înscrie echipe de 3-10 elevi:

  • Companii pilot JA, dezvoltate în programul JA Mini-compania
  • Firme de exercițiu
  • Echipe formate la clasă, de către profesor, în cadrul orelor de Educație Antreprenorială

La secțiunea Studenți sunt invitate să se înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2020), înscriși în anul academic 2019-2020 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.
* Termenul-limită de înscriere pentru secțiunea Studenți este 28 februarie 2020.

Toate detaliile despre eligibilitatea participanților și echipelor se găsesc în regulamentul competiției.


ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIE

Înscrierea se realizează în perioada 15 ianuarie - 20 februarie 2020, prin completarea formularului de înscriere de către un singur membru al echipei. Formularul de înscriere este disponibil la https://jar.ro/inscrierebpc.


La înscriere este necesară încărcarea următoarelor materiale care trebuie pregătite din timp:

  • O prezentare în PowerPoint a ideii de afacere (folosind modelul dat), prin care să demonstreze totodată potențialilor investitori că și-au însușit cunoștințele de bază din domeniul afacerilor ca urmare a parcurgerii programului JA de antreprenoriat.
  • Un video pitch cu durata de maximum 2 minute, care să le evidențieze potențialilor investitori punctul forte al afacerii și câteva date despre echipă.

Pentru realizarea materialului video se recomandă folosirea unor instrumente accesibile, simple, precum telefon mobil. Materialele realizate de elevii minori nu vor include date personale (nici imagini cu chipul acestora). Toate materialele necesare pentru înscriere se pregătesc în limba română.

PREMII

Premiile 1, 2 și 3: . Signature Awards. (premii oferite de companii).

Echipele de elevi care nu se califică în competiția JA Company of the Year 2020, participă în continuare la activitățile din incubatorul educațional de afaceri, JA BizzFactory, în vederea pregătirii pentru susținerea examenului de obținere a Certificatului European de Competențe Antreprenoriale, ESP - Entrepreneurial Skills Pass.


Distribuiti:

articole din aceeasi categorie