Susțin educația financiară în comunitatea mea

Competiție susținută de

Susțin educația financiară în comunitatea mea

Competiția școlară Susțin educația financiară în comunitatea mea este o inițiativă educațională derulată de Junior Achievement la nivel național cu scopul de a încuraja învățarea noțiunilor financiar-bancare și de a evidenția instituțiile de învățământ de tip liceal care oferă elevilor acces la educație financiară, utilizând resurse în format digital interactiv.


CINE POATE PARTICIPA

Participarea în competiție este deschisă tuturor liceelor și presupune:

  1. Înscrierea liceului prin completarea formularului de către cel puțin unul dintre profesori și transmiterea, de către organizatori, a datelor pentru logarea elevilor în cursul online ABCdar bancar.
  2. Parcurgerea de către elevii cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, a cursului digital ABCdar bancar, disponibil pe platforma JA Inspire prin intermediul căruia beneficiază de informații esențiale despre gestionarea bugetului personal, economisire, tranzacții și instrumente moderne de plată;
    La competiție pot participa numai elevii din clasele IX-XII care NU au parcurs cursul online ABCdar bancar la edițiile anterioare ale competiției.

Un liceu acumulează câte 10 puncte pentru fiecare elev care parcurge cel puțin 75% din curs.

Liceele care acumulează cele mai multe puncte prin participanții UNICI vor beneficia de premii cu valoarea totală de 30.000 de lei.

Premiile oferite vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea școlii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale.


CALENDARUL COMPETIȚIEI 2020

  • Lansarea competiției: 09 martie;
  • Parcurgerea cursului în scopul competiției: 09 martie – 22 mai;
  • Centralizarea punctajelor: 22 – 25 mai;
  • Validarea rezultatelor și anunțarea câștigătorilor: 25 - 30 mai;
  • Eliberarea certificatelor pentru profesorii coordonatori si elevii participanți: 01 - 15 iunie 2020.

Regulamentul competiției este disponibil AICI.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie