20 de echipe de liceeni selectați pentru competiția Gamecelerator 6.0 s-au antrenat weekendul acesta

20 de echipe de liceeni selectați pentru competiția Gamecelerator 6.0 s-au antrenat weekendul acesta

Competiția Gamecelerator 6.0, destinată elevilor bucureșteni pasionați de informatică și game design, a ajuns la a 6-a ediție.

220 de echipe (953 de elevi) au propus propriile idei de jocuri video. 20 de echipe au fost selectate pentru a participa la „Workshop Day”, ziua de antrenament, unde au prezentat detalii despre tipul jocului, descrierea jocului, mecanica de joc, tehnologiile utilizate, estimând costurile de producție și profitabilitatea jocurilor dezvoltate.

Fiecare membru al echipei și-a asumat cel puțin un rol dintre cele necesare pentru crearea și dezvoltarea unui joc video (programator, game designer, level artist, manager de echipă – persoana responsabilă de întreaga desfășurare a proiectului).

În funcție de descrierea și tipul jocului sau de tehnologiile folosite, fiecărei echipe i-a fost alocat un mentor din echipa Ubisoft România, cu ajutorul căruia elevii vor trece la etapa dezvoltării jocului și realizării unui demo. Apoi, cele 20 de echipe vor participa la un „Demo Day”, în care își vor prezenta jocurile în fața unui juriu, care va alege 10 echipe finaliste.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie