Elevii liceeni se pot înscrie în competiția globală Social Innovation Relay 2017

Elevii liceeni din România pot dezvolta idei de afaceri sociale în competiția globală – Social Innovation Relay, 2017.

Pe parcursul competiției, liceenii învață să formuleze soluții viabile pentru rezolvarea unor probleme reale, identificate de ei în comunitate, cu privire la unul dintre domeniile: educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai sau sustenabilitate. Ei au acces la o experiență practică de antreprenoriat și beneficiază de sesiuni de mentorat, față-în-față și online, susținute de profesioniști cu experiență.

Anul trecut, România a câștigat locul I la finala globală a competiției. Echipa Oculus, formată din liceeni de la Colegiul Național I.L. Caragiale, din București, a obținut locul I la finala globală SIR, 2016. Elevii români și-au propus să sprijine persoanele cu deficiențe de vedere, oferindu-le posibilitatea de a deveni mai independente în mișcare, folosind o pereche de ochelari high-tech, care includ dispozitive de siguranță și navigație.

În acest an, elevii liceeni din România se pot înscrie la competiția globală Social Innovation Relay până în data de 7 martie, respectând următorii pași:

  • Formarea unei echipe de 2-4 elevi (coordonată de un cadru didactic);
  • Crearea unui cont al echipei pe platforma SIR;
  • Crearea unui cont al profesorului, folosindu-se platforma sus-menționată;
  • Rezolvarea chestionarului SIR de către fiecare elev din echipă;
  • Încărcarea, în contul echipei, a unei scurte descrieri a ideii/soluției de inovare socială (document model).

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie