Finanțele mele

Proiect susținut de

Finanțele mele

Finanțele mele este un proiect adresat elevilor de liceu, ce urmărește formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Raiffeisen Bank.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Proiectul oferă soluții pentru educația online: activități de educație financiară adaptate învățării hibride, resurse digitale interactive și acces la platforma LMS JA Inspire™. Prin intermediul activităților, elevii înțeleg, în manieră practică, noțiuni și principii financiare de bază – alcătuirea bugetului, economisire, utilizarea responsabilă a instrumentelor moderne de plată și a serviciilor de creditare – dar și principiile de tranzacționare și funcționare a tipurilor de investiții și pieței de capital.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Finanțele mele are la bază un kit educațional adaptat învățării hibride – la școală și online. Componenta de învățare digitală Finanțele mele este un instrument educațional care extinde spațiul și experiența de învățare și în afara clasei. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa exerciții cu feedback imediat, conținut video și teme de documentare individuală.
  • Componenta learning by doing este susținută prin organizarea de webinare cu participarea consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.
  • Componenta „SUSȚIN EDUCAȚIA FINANCIARĂ ÎN COMUNITATEA MEA” are ca scop încurajarea inițiativelor pentru includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital interactiv și constă în parcurgerea cursului online Finanțele mele de către elevii de liceu. Prin intermediul acestei componente, liceele au posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru echipamente tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

„Proiectul oferă o experiență de educație financiară utilă și atractivă. Interactivitatea pe care o presupune este deosebită și cu impact major asupra învățării și acumulării de cunoștințe financiare. Temele abordate și exercițiile sunt primite cu interes pentru că le permit elevilor să le parcurgă atât la clasă, dar și acasă, ori de câte ori doresc, în ritm propriu.” – Profesor, Colegiul Tehnic Paul Dimo, Galați


Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 in România și deservește 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Raiffeisen Bank are 4.600 de angajați și o rețea de peste 300 de agenții în toată țara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 24.500 de POS-uri.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie