ABCdar Verde

ABCdar Verde

Un proiect susținut de:

ABCdar Verde este un proiect de educare a comportamentului responsabil și pentru utilizarea rațională a resurselor de mediu. Este adresat elevilor de gimnaziu pe care îi ajută să înțeleagă interdependența dintre modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziție și calitatea vieții și a economiei.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin activități learning by doing, proiectul îi ajută pe elevi să descopere principalele tipuri de resurse și principiul celor 3R (Reducere, Reutilizare, Reciclare) pentru soluții de gestionare sustenabilă a acestora, din perspectiva de cetățean, asociație comunitară sau companie.

Prin participarea la proiect, elevii sunt încurajați să dezvolte proiecte și acțiuni responsabile față de resursele din comunitatea lor și să își exerseze spiritul de inițiativă și comportamentul civic.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Cele opt activități propuse în cadrul proiectului au la bază conținuturi și instrumente adaptate învățării la școală și online, adaptate grupei de vârstă 11 – 13 ani. Kit-ul include ghidul profesorului, manualul elevului, resurse digitale interactive și resurse pentru pregătirea implementării, evaluare și feedback.

Abilitățile dezvoltate: lucrul în echipă, leadership, gândire critică, argumentare, creativitate și identificare de soluții, stabilirea de obiective și planificarea realizării acestora.

În urma implementării programului ABCdar Verde, elevii au învățat să recunoască pe diferite ambalaje semnele convenționale ale reciclării, să colecționeze obiecte din natură pe care ar putea să le folosească, să sorteze corect deșeurile și să valorifice deșeurile prin depunerea acestora la centrele de colectare.” – Profesor, Școala Gimnaziala Teodor Murășanu, Turda

Mi-a plăcut ideea programului ABCdar Verde, pentru că învățăm despre mediu, despre ce putem face pentru ca natura și sănătatea următoarelor generații să fie protejate.” – Elev, Liceul Constantin Șerban, Aleșd


Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 19 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment în București, Turda și Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajați în România.
Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1700 de angajați.

Comunicări