Eco-nomie pentru comunitatea ta

Eco-nomie pentru comunitatea ta

Un proiect susținut de:

ECO-NOMIE PENTRU COMUNITATEA TA este o inițiativă prin intermediul căreia liceele beneficiază de soluții adresate educației pentru mediu și sustenabilitate:

 • curs online cu șase activități pentru crearea cunoștințelor și abilităților necesare pentru inițierea și gestionarea de proiecte pentru dezvoltare comunitară sustenabilă
 • acces gratuit la platforma LMS JA Learn™
 • posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru derularea unor acțiuni ce contribuie la gestionarea responsabilă a resurselor în cadrul școlii sau pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu (dotarea laboratoarelor/claselor, echipamente, soft-uri etc.)

Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Raiffeisen Bank.


CINE POATE PARTICIPA?

Proiectul se desfășoară în perioada 15 martie – 10 mai 2024 și se adresează tuturor liceelor din țară.


Participarea unui liceu este validată daca sunt întrunite cumulativ condițiile:

 1. Minimum 100 de elevi din clasele IX – XII/XIII parcurg modulul educațional Eco-nomia disponibil pe platforma de e-learning JA Learn™ (minimum o activitate).
  Pentru accesul elevilor la modulul educațional Eco-nomia, minimum un profesor care predă în cadrul liceului creează/accesează contul de pe https://jar.ro/hub și completează un acord de parteneriat (secțiunea Acorduri de implementare) pentru oricare dintre disciplinele din oferta educațională JA Romania, din anul școlar în curs. Clasele deja înscrise prin acord de parteneriat au acces automat la modul (elevi și profesori).

 2. Minimum un proiect cu tema „Eco-nomie pentru comunitatea ta” este înscris prin formularul https://jar.ro/formular-eco-nomia. Proiectul va fi propus de o echipă de 5-10 elevi de liceu și un profesor coordonator și trebuie:
  1. să facă dovada unei acțiuni de informare a membrilor comunității pe teme de utilizare responsabilă a resurselor de mediu, derulată pe baza conținutului Eco-nomia.
  2. să propună alte două acțiuni cu potențial de a fi realizate de echipa de proiect până la finalul anului 2024.
  Formularul de înscriere poate fi consultat în avans la https://jar.ro/formoff-eco-nomia.

Cele mai bune 30 de proiecte vor putea fi susținute de echipele propunătoare, în format elevator pitch, în cadrul unei finale online. Proiectele participante la finala online vor fi jurizate de reprezentanți ai organizatorului, ai companiei partenere precum și de reprezentanți ai liceelor cu proiecte în finală – un reprezentant desemnat de fiecare instituție de învățământ, dintre cadrele didactice, profesioniști sau antreprenori din comunitate.


PREMII:

 • Premii pentru licee în valoare totală de 61.000 RON.
 • Premii pentru profesorii coordonatori, în valoare totală de 15.000 RON.

Calendar și detalii complete aici: https://jar.ro/criterii-eco-nomia.

Comunicări