Lecția de Finanțe

Lecția de Finanțe

Un proiect susținut de:

LECȚIA DE FINANȚE este un proiect național de tip train the trainers, care are ca scop susținerea și promovarea practicii educației financiare la clasă, în învățământul gimnazial, prin pregătirea profesorilor ca formatori de competențe cheie necesare independenței și incluziunii financiare a tinerei generații. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Mastercard®.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Scopul proiectului este dezvoltarea de competențe necesare integrării și predării, în abordare interdisciplinară și hybrid learning, a unei serii de elemente și noțiuni de ordin financiar, pentru educația oferită elevilor cu vârste între 11 și 15 ani. Obiectivul principal al programului este promovarea educației financiare în școlile din România și, astfel, creșterea gradului de educație financiară la nivel național.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Structura proiectului include etapele:

  • Train the Trainers și Multiplicare desfășurate în sistem hibrid, susținute de formatorii acreditați și de profesorii implicați în cadrul programului, și care au ca scop aprofundarea conceptelor financiare, și includ module didactice, pentru integrarea noțiunilor financiare, în format interdisciplinar.
  • Teaching & Learning care constă în ore de educație financiară la clasă, susținute de profesorii formați în cadrul programului, și un hackathon organizat online, adresat profesorilor, pentru schimb de experiență și încurajarea abordărilor didactice creative în predarea educației financiare.
  • Benefit reprezentată de accesul gratuit la resurse de educație financiară, disponibile pe platforma online www.lectiadefinante.jaromania.org.


Despre Mastercard
Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Comunicări