Educație antreprenorială


Educație antreprenorială

Abilități dobândite

  • Gândire critică
  • Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor
  • Înțelegerea consecințelor alegerilor
  • Identificare resurse și oportunități
  • Lucrul în echipă
  • Asumarea răspunderii
  • Creativitate și inovare
  • Adaptarea la schimbări
  • Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică
  • Identificarea riscurilor și oportunităților

 

Stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, constituind un motor al bunăstării oamenilor și comunităților. Și pentru că mentalitățile se formează de la vârste fragede și prin contribuția mai multor actori, JA România implementează programe de educație antreprenorială în parteneriat public-privat, implicând instituțiile de învățământ, companiile, cadrele didactice, elevii și familiile în procesul educațional.

Pregătim tinerii pentru viața reală învățându-i cum să lanseze și să administreze business-uri profitabile și cum să creeze locuri de muncă pentru ei și prietenii lor, aducând valoare adăugată în comunitățile în care trăiesc.

Elevii și studenții din program sunt stimulați să-și formeze o gândire antreprenorială, care îi va ajuta în viitor să fie independenți și inovatori, să-și asume riscuri, să accepte provocări și să caute soluții creative, indiferent dacă vor lansa o afacere sau se vor angaja.

Programul JA de educație antreprenorială oferă un proces complet de învățare: de la traininguri și webinarii gratuite pentru elevi și profesori, la lecții la clasă și proiecte practice de înființare de companii-pilot, perioade de incubare susținute de comunitatea de afaceri, târguri de produse și servicii locale, regionale sau naționale, continuând cu posibilitatea de testare a abilităților însușite și obținerea Certificatului European de abilități antreprenoriale (European Skills Pass).

Este afacerea mea!


Recomandat pentru: Gimnaziu.

Prin activități learning by doing și instrumente moderne de învățare, elevii descoperă importanța pe care educația antreprenorială o are în procesul de dezvoltare a unei comunități și a unei economii. Analizând modelele de afaceri ale unor antreprenori renumiți, ei află care este parcursul de la o idee la o afacere de succes, cu impact pozitiv asupra vieților oamenilor.

Citește mai mult >

Antreprenor JUNIOR (Mini-compania)


Recomandat pentru: Liceu.

Elevii din programul Antreprenor JUNIOR (Mini-compania) își dezvoltă cele 7 competențe-cheie antreprenoriale prin activități de tip learning by doing, care presupun o experiență antreprenorială reală în dezvoltarea unei companii pilot.

Citește mai mult >

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie