Educație economică și financiară


Educație economică și financiară

Abilități dobândite

  • Dezvoltarea capacității de autocunoaștere
  • Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor
  • Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică
  • Utilizare a informațiilor în procesul de învățare
  • Interrelaţionare în contexte variate
  • Cunoașterea conceptelor și instrumentelor financiare de bază
  • Raportarea în cunoștință de cauză la aspecte de bază din domeniul financiar
  • Înțelegerea și compararea unor produse financiare
  • Explorarea și planificarea carierei

 

Astăzi, mai mult ca oricând, orice tânăr are nevoie de cunoștințe financiare de bază pentru a înțelege cum funcționează societatea și cum poate lua cele mai bune decizii pentru viitorul său.

Cunoașterea mediului financiar și abilitățile de a gestiona banii sunt esențiale pentru a ne descurca în sistemele economice complexe din prezent.

Programele JA de educație economică și financiară sunt menite nu numai să îmbogățească cultura financiară a tinerilor, ci și să le dezvolte abilitățile, să le dea încredere în ei și să-i inspire să adopte un comportament responsabil.

Astfel, elevii înțeleg mai bine conceptele teoretice învățate la școală beneficiind de module learning by doing și Hybrid Learning. Prin activități practice, exerciții, simulări și dezbateri cu ajutorul consultanților voluntari din business, ei descoperă instrumente financiare de bază, ce pot contribui la un trai mai sigur, mai puțin stresant și mai productiv.

Banii mei


Recomandat pentru: Gimnaziu.

Prin intermediul unei varietăți de activități și instrumente, menite să susțină stiluri de învățare diferite, elevii își dezvoltă concepte economice, înțeleg mai bine rolul banilor în societate, consumul și economiile, învață cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele proprii.

Citește mai mult >

Finanțele mele


Recomandat pentru: Liceu.

Tinerii exersează, în maniera learning by doing, etapele unei planificări financiare corecte, stabilind elementele unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii, ale investiţiilor și creditării.

Citește mai mult >

Un viitor sigur - Safe Journey


Recomandat pentru: Liceu.

Programul internațional Un viitor sigur - Safe Journey îi ajută pe elevi să înțeleagă importanța conștientizării riscurilor, a realizării planurilor, strategiilor personale și profesionale bazate pe instrumente preventive, necesare unui parcurs financiar și social reușit.

Citește mai mult >

Susțin educația financiară în comunitatea mea


Recomandat pentru: Liceu.

Inițiativă educațională prin intermediul căreia liceele beneficiază de soluții pentru educația online: curs de educație financiară, acces gratuit la platforma LMS JA Inspire™ și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar.

Citește mai mult >

 
Distribuiti:

articole din aceeasi categorie