Educație financiară


Educație financiară

Abilități dobândite

  • Dezvoltarea capacității de autocunoaștere
  • Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor
  • Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică
  • Utilizare a informațiilor în procesul de învățare
  • Interrelaţionare în contexte variate
  • Cunoașterea conceptelor și instrumentelor financiare de bază
  • Raportarea în cunoștință de cauză la aspecte de bază din domeniul financiar
  • Înțelegerea și compararea unor produse financiare
  • Explorarea și planificarea carierei

 

Astăzi, mai mult ca oricând, orice tânăr are nevoie de cunoștințe financiare de bază pentru a înțelege cum funcționează societatea și cum poate lua cele mai bune decizii pentru viitorul său.

Cunoașterea mediului financiar și abilitățile de a gestiona banii sunt esențiale pentru a ne descurca în sistemele economice complexe din prezent.

Programele JA de educație financiară sunt menite nu numai să îmbogățească cultura financiară a tinerilor, ci și să le dezvolte abilitățile, să le dea încredere în ei și să-i inspire să adopte un comportament responsabil.

Astfel, elevii înțeleg mai bine conceptele teoretice învățate la școală beneficiind de module learning by doing și Hybrid Learning (blended learning). Prin activități practice, exerciții, simulări și dezbateri cu ajutorul consultanților voluntari din business, ei descoperă instrumente financiare de bază, ce pot contribui la un trai mai sigur, mai puțin stresant și mai productiv.

Banii mei
(modul standard)


Recomandat pentru: Gimnaziu.

Prin intermediul unei varietăți de activități și instrumente, menite să susțină stiluri de învățare diferite, elevii își dezvoltă concepte economice, înțeleg mai bine rolul banilor în societate, consumul și economiile, învață cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele proprii.

Citește mai mult >

Schimbăm vieți
(modul extins)


Recomandat pentru: Gimnaziu.

Parte a Programului JA de Educație financiară, modulul extins Schimbăm Vieți promovează incluziunea financiară a tinerei generații prin dezvoltarea abilităților necesare pentru integrarea pe piața muncii și prin crearea premiselor pentru o viață independentă financiar.

Citește mai mult >

Finanțe personale și
servicii financiare
(modul standard)


Recomandat pentru: Liceu.

Tinerii învață cum să se pregătească pentru viitorul lor financiar și, totodată, cum să folosească responsabil și în siguranță produse și servicii financiare. Prin informare, instruire și consultanță, își dezvoltă abilitățile și încrederea pentru a deveni mai conștienți de riscurile și de oportunitățile existente și pentru a face alegeri informate.

Citește mai mult >

Finanțele mele
(modul extins)


Recomandat pentru: Liceu.

Tinerii exersează, în maniera learning by doing, etapele unei planificări financiare corecte, stabilind elementele unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii, ale investiţiilor și creditării.

Citește mai mult >

BaniIQ™
(modul extins)


Recomandat pentru: Liceu.

BaniIQ™ este un modul Hybrid Learning (blended learning) (program la clasă și training online), menit să dezvolte cunoștințele tinerilor despre produse și concepte financiare. Tinerii învață cum să se pregătească pentru viitorul lor financiar și, totodată, să folosească responsabil și în siguranță servicii financiare.

Citește mai mult >

Banii pe net™ - Educație financiară și comerț electronic
(modul extins)


Recomandat pentru: Liceu.

Banii pe net™ este un modul Hybrid Learning (blended learning) (program la clasă și training online) de educație financiară și comerț electronic, dedicat tinerilor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre economia digitală și produsele sau serviciile financiare disponibile în mediul online.

Citește mai mult >

ABC Taxe și impozite™
(modul extins)


Recomandat pentru: Liceu.

Liceenii descoperă utilitatea taxelor și a impozitelor, cum le calculează și de ce trebuie să le achite la timp. Astfel, aceștia învață ABC-ul Taxelor și impozitelor, atât din perspectiva unei persoane fizice, dar și din cea a unui antreprenor.

Citește mai mult >

Credite inteligente™
(modul extins)


Recomandat pentru: Liceu.

Parte a programului național JA de Educație financiară, modulul Credite inteligente™ are ca obiectiv facilitarea înțelegerii noțiunilor de bază privind accesarea și gestionarea unui credit, oferindu-le elevilor exerciții și exemple concrete, care îi ajută să își dezvolte abilitățile de analiză a oportunităților și riscurilor financiare și să facă alegeri documentate.

Citește mai mult >

Un viitor sigur - Safe Journey
(modul standard)


Recomandat pentru: Liceu.

Programul internațional Un viitor sigur - Safe Journey îi ajută pe elevi să înțeleagă importanța conștientizării riscurilor, a realizării planurilor, strategiilor personale și profesionale bazate pe instrumente preventive, necesare unui parcurs financiar și social reușit.

Citește mai mult >

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie