ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție

Proiect susținut de AstraZeneca

ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție

ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție este parte a programului internațional Young Health Programme susțiut de AstraZeneca în peste 20 de țări cu scopul de a contibui la formarea unui stil de viață sănătos.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Programul este prezent în România din 2012, oferind elevilor de liceu o abordare care include componente de educație formală și non-formală. Prin intermediul acestor componente, elevii sunt încurajați să își dezvolte obiceiuri educate pentru prevenirea bolilor cronice netransmisibile, așa cum sunt afecțiunile cardiovasculare, respiratorii și diabetul, prin înțelegerea factorilor de risc și a nevoilor organismului.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Programul include modulul educațional Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție, recomandat pentru cursuri opționale, desfășurate la clasă și pe baza unui kit ce include ghidul pentru profesor și manualul de lucru pentru elevi.
Conținuturile aduc o abordare integrată prin care elevii analizează diferiți factori sau obiceiuri ce pot influența sănătatea sistemelor cardiovascular și respirator și stabilesc obiective pentru o viață sănătoasă, cuprinzând planificarea activităților fizice și a obiceiurilor alimentare.

"Activitățile au fost apreciate de către elevi, datorită caracterului transdisciplinar care le-a permis sa facă legătura cu alte cunoștințe pe care le știau deja. Programul i-a ajutat să înțeleagă importanța dezvoltării unor deprinderi de protejare a sănătății personale; elevii au devenit mai responsabili și mai atenți la riscurile la care se expun prin consumul necontrolat de alimente și lipsa de exercițiu fizic." - Profesor – Liceul Teoretic Drăgănești-Vlasca, Teleorman


Distribuiti:

articole din aceeasi categorie