ABCdar bancar

ABCdar bancar

Din 2010, modulul ABCdar bancar creează contexte educaționale prin intermediul cărora liceenii își dezvoltă cunoștințe și abilități necesare pentru o viață independentă financiar. Proiectul este finanţat de Raiffeisen Bank și se desfășoară în cadrul programului JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de educație financiară, modulul ABCdar bancar are ca obiectiv facilitarea înțelegerii, în manieră practică, a unor noțiuni și principii financiare de bază: elementele unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii, ale investiţiilor și creditării.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul ABCdar bancar se desfășoară sub forma unui curs la clasă, având la bază un kit de materiale educaționale (ghid pentru profesor, manual pentru elev, studii de caz, evaluare inițială și finală).
  • Componenta learning by doing este susținută prin participarea la clasă a consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.


Dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™, componenta de învățare digitală ABCdar bancar este un instrument educațional care extinde spațiul și experiența de învățare și în afara clasei. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa conținut video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi și pot da teste, fie prin alegerea răspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui răspuns scurt.


COMPETIȚIA „SUSȚIN EDUCAȚIA FINANCIARĂ ÎN COMUNITATEA MEA”

Desfășurată în perioada 16 aprilie – 11 mai 2018, competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea” a implicat peste 2.000 de elevi și 20 de licee care, în anul școlar 2017-2018, au derulat programul JA de educație financiară „ABCdar bancar”. În cadrul competiției au fost acordate finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare din școală.


Câștigători

Locul I – Colegiul Național de Informatică – Piatra Neamț
Locul II – Colegiul Economic Delta Dunării – Tulcea
Locul III – Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea


Program susținut de

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie