ABCdar bancar

Proiect susținut de

ABCdar bancar

Din 2010, modulul ABCdar bancar creează contexte educaționale prin intermediul cărora liceenii își dezvoltă cunoștințe și abilități necesare pentru o viață independentă financiar. Proiectul este finanţat de Raiffeisen Bank și se desfășoară în cadrul programului JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de educație financiară, modulul ABCdar bancar are ca obiectiv facilitarea înțelegerii, în manieră practică, a unor noțiuni și principii financiare de bază: elementele unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii, ale investiţiilor și creditării.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul ABCdar bancar se desfășoară sub forma unui curs la clasă, având la bază un kit de materiale educaționale (ghid pentru profesor, manual pentru elev, studii de caz, evaluare inițială și finală).
  • Componenta learning by doing este susținută prin participarea la clasă a consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.


Dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™, componenta de învățare digitală ABCdar bancar este un instrument educațional care extinde spațiul și experiența de învățare și în afara clasei. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa conținut video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi și pot da teste, fie prin alegerea răspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui răspuns scurt.


COMPETIȚIA „SUSȚIN EDUCAȚIA FINANCIARĂ ÎN COMUNITATEA MEA”

Are ca scop încurajarea inițiativelor pentru includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital interactiv și constă în parcurgerea cursului online ABCdar bancar de către elevii de liceu.

În cadrul competiției sunt prevăzute finanțări pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare din școală.

Detalii pe pagina competiției.Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților: persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Banca are o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 5.600 de corporaţii.
Raiffeisen Bank susţine anual programe și proiecte de responsabilitate socială corporativă care îmbunătăţesc calitatea vieţii în comunităţile în care este prezentă. În cei 21 de ani de prezență pe piața românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro în proiecte culturale, educative și comunitare.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie