ABCdar bancar

Din 2010, modulul ABCdar bancar creează contexte educaționale prin intermediul cărora liceenii își dezvoltă cunoștințe și abilități necesare pentru o viață independentă financiar. Proiectul este finanţat de Raiffeisen Bank și se desfășoară în cadrul programului JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de educație financiară, modulul ABCdar bancar are ca obiectiv facilitarea înțelegerii, în manieră practică, a unor noțiuni și principii financiare de bază: elementele unui buget personal adecvat vârstei, principiile economisirii, ale investiţiilor și creditării.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul ABCdar bancar se desfășoară sub forma unui curs la clasă, având la bază un kit de materiale educaționale (ghid pentru profesor, manual pentru elev, studii de caz, evaluare inițială și finală).
  • Componenta learning by doing este susținută prin participarea la clasă a consultanților voluntari Raiffeisen Bank, care folosesc exemple inspirate din experiența profesională pentru a le explica elevilor, pe înțelesul lor, noțiunile financiare de bază.

„Pentru elevii clasei a IX-a, activitățile modulului ABCdar bancar sunt un real ajutor pentru a-și dezvolta competențele și abilitățile de proiectare a unui buget personal în concordanță cu bugetul familiei, bazat pe situația reală existentă. Elevii se consultă și între ei și își împărtășesc din experiențele propriilor familii, astfel am constatat o creștere a proiectelor de viitor în detrimentul răspunsului simplu «nu știu». Un real câștig, după primele trei activități la proiect, a fost disponibilitatea majorității elevilor de a investi în educația personală, conștientizând importanța acesteia pentru obținerea unui loc de muncă.” – Ibolya Menehart, profesor, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Cluj-Napoca

Program susținut de

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie