ABCdar Verde

Proiect susținut de

ABCdar Verde

ABCdar Verde este un proiect de educare a comportamentului responsabil și pentru utilizarea rațională a resurselor de mediu. Este adresat elevilor de gimnaziu pe care îi ajută să înțeleagă interdependența dintre modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziție și calitatea vieții și a economiei.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin activități learning by doing, proiectul îi ajută pe elevi să descopere principalele tipuri de resurse și principiul celor 3R (Reducere, Reutilizare, Reciclare) pentru soluții de gestionare sustenabilă a acestora, din perspectiva de cetățean, asociație comunitară sau companie.

Prin participarea la proiect, elevii sunt încurajați să dezvolte proiecte și acțiuni responsabile față de resursele din comunitatea lor și să își exerseze spiritul de inițiativă și comportamentul civic.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Cele opt activități propuse în cadrul proiectului au la bază conținuturi și instrumente adaptate învățării la școală și online, adaptate grupei de vârstă 11 – 13 ani. Kit-ul include ghidul profesorului, manualul elevului, resurse digitale interactive și resurse pentru pregătirea implementării, evaluare și feedback.

Abilitățile dezvoltate: lucrul în echipă, leadership, gândire critică, argumentare, creativitate și identificare de soluții, stabilirea de obiective și planificarea realizării acestora.

Ediția pilot se desfășoară în anul școlar 2020-2021 în școli din 15 comunități din județele Argeș, Bihor și Cluj.


Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 17 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment în București, Turda și Roman. În România, Holcim numără aproximativ 800 angajați. Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim, în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21. Grupul de companii sub umbrela Holcim România la nivel local include Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate și BCA), Geocycle România (pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare).

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie