Abilități pentru succes în carieră și afaceri


Abilități pentru succes în carieră și afaceri

Abilități pentru succes în carieră și business este un proiect de consultanță pentru orientare profesională și antreprenoriat, destinat tinerilor cu vârste între 16 și 24 de ani, care are ca obiective dezvoltarea competențelor cheie pentru succesul în carieră și stimularea abilităților antreprenoriale pentru a reuși în domeniul afacerilor.

  • În cadrul proiectului vor participa liceeni și studenți din întreaga țară, cu precădere din București, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș și Iași.
  • Activitățile planificate în cadrul proiectului urmăresc perfecționarea abilităților de comunicare, prezentare, relaționare, organizare și antreprenoriat, spiritul de inovație, capacitatea de stabilire a obiectivelor și gestionare a proiectelor, flexibilitatea și adaptabilitatea.


Componentele proiectului:

  • Program la clasă – implementat de profesorii selectați și instruiți de Junior Achievement (JA) România, la care se adaugă prezentări de modele practice și studii de caz derulate de consultanții Accenture; programul include un curs de abilități de comunicare, discuții pe exemple practice, activități de tip joc de rol, materiale educaționale și evaluări pre- și post-test.
  • Webinare pentru elevi – dedicate elementelor care facilitează integrarea pe piața muncii: cum se aplică pentru un job; cum se creează un CV și o scrisoare de intenție; cum se identifică abilitățile necesare pentru diferite profesii sau pentru a începe și derula o afacere proprie; consultanță pentru planurile de afaceri.
  • Online Job Shadow Day – pentru observarea directă la locul de muncă și experimentarea unor activități profesionale concrete.
  • Girls In Tech – un program intensiv de mentorat, derulat pe parcursul a trei luni și adresat elevelor de liceu, care urmărește dezvoltarea abilităților digitale și antreprenoriale, precum și a cunoștințelor de scriere de cod necesare creării de noi aplicații.

Proiectul este parte componentă a programelor Junior Achievement de educație antreprenorială și orientare profesională recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării, iar accesul la materialele educative, platformele online și webinare este gratuit pentru toți participanții.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie