Agribusiness in school

Proiect educațional susținut de

Agribusiness in school

Potrivit INS, în zonele rurale din România, în comparație cu cele urbane, rata șomajului este mai mare cu 12,5%, iar venitul mediu pe locuitor este cu aproximativ 30% mai mic. Astfel pot fi explicate multe probleme sociale și demografice cu care se confruntă România - cum ar fi emigrația, analfabetismul.

În acest context poate fi considerată strategică investiția în educație în aceste regiuni, unde populația poate dezvolta afaceri mici și de familie, în mod deosebit în agricultură, care pot oferi locuri de munca și venituri constante pentru 2-3 familii fiecare.

Prin proiectul Agribusiness in school sprijinim liceele agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură, prin oferirea de oportunități de învățare din practică și în strânsă cooperare cu comunitatea locală.

În anul școlar 2019-2020, de proiect vor beneficia peste 900 de elevi din 40 de licee cu profil agricol, înscriși în programul internațional de educație antreprenorială JA Mini-compania. În cadrul programului, elevii își dezvoltă competențele cheie antreprenoriale, au acces la oportunități naționale și europene de învățare learning by doing și de certificare a competențelor, precum și la suportul consultanților voluntari din mediul de business. Cel puțin 100 de elevi își vor dezvolta aceste competențe la un nivel avansat, prin pilotarea propriilor idei de afaceri din domeniul agricol.

Competențe dezvoltate de către elevi în program:

  • Creativitatea
  • Spiritul de echipă
  • Perseverența
  • Încrederea de sine
  • Spiritul de inițiativă
  • Responsabilitatea
  • Asumarea riscurilor
  • Înțelegerea și administrarea resurselor

Elevii participă cu companiile pilot pe care le dezvoltă, la târguri locale de produse și servicii, precum și la competițiile internaționale de antreprenoriat pentru tineri, JA Business Plan Challenge 2020 și JA Company of the Year 2020.

Mai mult decât atât, pentru a crește capacitatea de dezvoltare pe termen lung a liceelor beneficiare, 20 de cadre didactice beneficiază de formare în domeniul educației antreprenoriale și de suport în implementarea la clasă a programului JA Mini-compania.

Alături de Junior Achievement România, la dezvoltarea liceelor agricole și a viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură, contribuie și Centrul pentru Educație Economică si Dezvoltare din România, Centrul Român pentru Politici Europene, Fundația Civitas Pentru Societatea Civilă și World Vision România.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie