Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta

Proiect susținut de   

Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta

Success Skills for young people in your community 2.0 - Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta – oferă elevilor de liceu oportunitatea de învățare și formare de aptitudini în viața reală a comunității din care fac parte.

Participanții câștigă experiență practică în afaceri, își exersează adaptabilitatea și mentalitatea antreprenorială și înțeleg abilitățile de angajabilitate necesare în profesiile lor viitoare.
Resursele educaționale necesare derulării proiectului sunt oferite elevilor și profesorilor participanți în mod gratuit, iar activitățile sunt facilitate de voluntari din partea OMV Petrom, care, prin experiența lor profesională și exemplele inspirate din munca de zi cu zi, încurajează și stimulează dezvoltarea creativității, comunicării și lucrului în echipă.

Proiectul sprijină elevii să câștige încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale pentru a se pregăti pentru profesiile lor viitoare, iar profesorii participanți au ocazia de a se familiariza cu modurile de predare de tip learning by doing și project-based.


STRUCTURA PROIECTULUI

  • Școala de primăvară, cu o durată de 5 zile, prin care elevii sunt stimulați să-și folosească creativitatea și gândirea antreprenorială pentru identificarea unor soluții la probleme sau situații concrete din comunitatea lor. Munca în echipă, împreună cu voluntari, transformă ideile în planuri reale pentru dezvoltarea unei afaceri în beneficiul comunității.
  • Programul de training destinat profesorilor urmărește familiarizarea cadrelor didactice cu modalitățile actuale de organizare a evenimentelor interactive online, ușor de replicat în activitățile lor ulterioare.
  • Webinariile susținute de voluntarii OMV Petrom aduc în atenție aspectele practice ale diferitelor profesii și schimbările de pe piața muncii, ajutând astfel tinerii să-și dezvolte o atitudine realistă față de comunitate și viitorul lor profesional.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie