BaniIQ™

Program susținut de

BaniIQ™

Lansat în 2012, BaniiIQ™ este un modul Hybrid Learning (blended learning) (program la clasă și training online), menit să dezvolte cunoștințele tinerilor despre produse şi concepte financiare. Proiectul este finanţat de Visa, împreună cu băncile membre din România, și se desfășoară în cadrul programului național JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Obiectivul programului este să ajute tinerii să devină mai conştienţi de soluțiile și oportunităţile existente și de riscurile aferente, astfel încât să ia decizii înţelepte pentru viitorul lor financiar.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul BaniIQ™ este predat la liceu și include noţiuni teoretice, precum şi studii de caz despre planificarea financiară, organizarea bugetului personal, modalităţi de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire și investiţii.

  • Programul oferă o platformă interactivă de e-learning, prin intermediul căreia orice persoana interesată de educaţie financiară poate accesa în mod gratuit conținuturile. Platforma include şi o aplicaţie Facebook, precum şi o aplicaţie pentru telefonul mobil pentru administrarea bugetului personal.

  • Prin competiția JA „Bani pentru școala ta!™, în urma participării la program, instituțiile școlare câștigătoare primesc finanțări pentru modernizarea și dotarea laboratoarelor și a claselor cu echipamente și resurse educaționale.

BaniiIQ ajută profesorii să livreze conținut financiar. Interacțiunea acestuia în implementare cu alte programe JA România - cum ar fi programul Compania -, aduce componenta digitală în învățare și oferă elevilor oportunitatea testării operațiunilor, precum și pe cea a alegerii celei mai bune opțiuni. Pe ansamblu, întreg procesul ajută la dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor.”, a declarat Grațiela Goruneanu, profesor la Colegiul Național Al. Ioan Cuza din București.

Website: http://ef1.jaromania.org


Despre VISA
Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăților digitale. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată – ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Rețeaua noastră globală de procesare a plăților, VisaNet, permite plăți sigure și fiabile, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă. Focalizarea constantă a companiei pe inovație este un catalizator pentru creșterea rapidă a comerțului electronic de pe orice dispozitiv conectat și este una dintre forțele care direcționează economia către un viitor fără numerar pentru oricine, oriunde. Pe măsură ce lumea migrează dinspre formatul analogic către cel digital, Visa își utilizează brandul, produsele, oamenii, rețeaua și dimensiunea pentru a remodela viitorul comerțului. Pentru mai multe informații, puteți accesa (www.visaeurope.com), blogul Visa Vision (vision.visaeurope.com) și @VisaEuropeNews.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie