Bursa și investițiile

Din 2008, modulul Bursa și investițiile (Piața de capital) contribuie la formarea unei imagini complete asupra pieței de capital și a instrumentelor de lucru specifice, precum și a beneficiilor și riscurilor asociate. Proiectul este finanțat de Bursa de Valori București și se desfășoară în licee în cadrul programului JA de Educație financiară, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de educație financiară, modulul Bursa și investițiile are ca obiectiv facilitarea înțelegerii în manieră practică a modului de funcționare a economiei de piață, a pieței de capital, precum și educarea liceenilor pentru a lua decizii financiare responsabile.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul Bursa și investițiile este predat la liceu (clasele X-XII) și ajută elevii să definească și să înțeleagă importanța produselor și serviciilor financiare existente pe piață, să învețe noțiuni despre investiții, instrumentele pieței de capital, riscurile asociate investițiilor și servicii financiare moderne, inclusiv online.
  • Modulul include pe lângă noțiuni teoretice, studii de caz, aplicații și teste cu informații utile pentru tinerii care se gândesc să devină investitori sau să urmeze o carieră în domeniul financiar.
  • Componenta learning by doing este susținută prin organizarea de vizite ale elevilor la Bursa de Valori București, în care tinerii interacționează cu experți financiari-bancari și află despre experiența lor profesională și mecanismele bursiere.

„În timpul implementării modului la clasă, am observat interesul crescut al elevilor în acumularea de noi informații despre economia de piață și acțiuni și împărtășirea experiențelor personale ale acestora, dorința de inițiere de dezbateri pe diferite teme economice și gradul crescut de receptivitate în a aplica noțiunile teoretice la situații practice.” – Gabriela Voica, profesor, Colegiul Național Zinica Golescu, Pitești.

Program susținut de

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie